Een appeltje voor de Voedselbank

0
39
niehoeve appels voor voedselbank 1

niehoeve appels voor voedselbank 2NIEHOVE – “Weer of geen weer”, was de afspraak van tevoren en die kwamen de bestuursleden van de Voedselbank Westerkwartier afgelopen zaterdag na. Met een man of acht gingen ze aan de slag bij Fruitteeltbedrijf Oudebosch die best wel een handje met de oogst kon gebruiken. Maar liefst 2750 kilo aan Elstars werd er geplukt. In januari kan de Voedselbank Westerkwartier zelf rekenen op 350 kilo appels beschikbaar gesteld door Oudebosch voor hun cliënten. Juist in die tijd, als het fruit moeilijk te krijgen is, is dat een welkom gebaar. De actie is slechts één van de vele van de bestuursleden die zich hebben voorgenomen meer zichtbaar te zijn. Zo hebben ze een week eerder nog maar liefst 140 kratten voedsel ingezameld bij de Albert Heijn in Zuidhorn. Met 84 huishoudens die afhankelijk zijn van deze instelling, is de noodzaak helaas nog altijd aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here