Kinderen van de Jan Kuipersschool krijgen les op de Woldborg

0
99
Kinderen van de cbs Jan Kuipersschool krijgen les op de Woldborg

GROOTEGAST – Afgelopen maandag en dinsdag kregen de kinderen van CBS Jan Kuipersschool les op de Woldborg. Voor alle groepen was er een programma in het kader van de Kinderboekenweek met het thema ‘Raar maar waar’.

En er gebeurden inderdaad rare dingen: in het scheikundelokaal werden allerlei proefjes gedemonstreerd. Het laten ontstaan van een reuze ‘olifantendrol’ die tot ieders verrassing tot aan het plafond spoot, het bewonderen van een echte kleine vuurspuwende berg, de verrassing dat ‘water’ in felgele verf veranderde. De kinderen keken hun ogen uit! Ook mochten de kinderen zelf een aantal proefjes doen. Vervolgens gingen de kinderen naar het biologielokaal waar microscopen klaar stonden met o.a. een poot van een vlieg, die sterk vergroot van dichtbij kon worden bekeken. Een eigen haar mocht op die manier ook worden bestudeerd. Ab Renkema, directeur van de Jan Kuipersschool, vond het een groot succes: “Het thema was goed gekozen vonden wij. Kinderen staan open in de wereld en verbazen zich nog over zoveel zaken. Het zien en doen van allerlei experimentjes sluit daar goed bij aan. Uiteraard is het belangrijk om vervolgens hun verbazing en verwondering te koppelen aan de inhoud van boeken die daarover gaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here