Koos Wiersma

0
57
Koos Wiersema 2012

Groningen wordt getroffen door aardbevingen en daarmee komt de provincie geregeld in het nieuws. Maar Groningen is veel meer dan alleen een aardbevingsgebied. Onder het motto ‘Niet scheuren maar verbinden’ brengen twaalf Groninger organisaties de provincie in beeld met deze scheurkalender. De initiatiefnemende organisaties vragen alle Groningers een bijdrage te leveren aan de Groninger Scheurkalender. Koos Wiersma, burgemeester van de gemeente De Marne, is een van de eerste inzenders. Inmiddels liggen er meer dan 650 verwerkte inzendingen voor de eerste editie van de Groninger Scheurkalender. Burgemeester Wiersma zond een foto in van zijn achtertuin, met daarbij de tekst: ‘Soms denk ik aan Afrika… Mijn achtertuin, de voortuin van Groningen’. Een indrukwekkend kiekje, die hij op een vroege zondagmorgen bij zonsopgang met zijn iPhone gemaakt heeft. “Ik was op dat moment zo aan het genieten van het landschap en de rust, dat ik het niet kon laten om dit prachtige plaatje vast te leggen. Groningen heeft zoveel moois te bieden”, aldus Wiersma. “Daarom vind ik dit initiatief heel erg leuk. Er doen allerlei mensen mee, die allemaal een eigen visie en kijk hebben op Groningen.” Zijn eigen foto doen hem denken aan Afrika, vertelt Wiersma: “Ik ben een aantal keer in Afrika geweest en op die zondagochtend leek het zoveel op elkaar.” De kalender belooft een prachtige verzameling en is vanaf 20 november te verkrijgen in de winkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here