Zuidhorn weegt opties opvanglocatie zorgvuldig af

0
39

ZUIDHORN- Het college van de gemeente Zuidhorn onderzoekt de mogelijkheden voor een opvanglocatie voor vluchtelingen. Begin september vroeg het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de gemeente om medewerking te verlenen aan een vluchtelingenopvang. Volgens burgemeester Swart is er nog geen locatie in beeld. “We zijn op dit moment nog bezig met het onderzoeken van een geschikte locatie. Daarbij wegen we de opties zorgvuldig tegen elkaar af.”

Bij het zoeken naar zo’n geschikte opvanglocatie wordt rekening gehouden met de nabijheid van voorzieningen en de bereikbaarheid van openbaar vervoer. Ook wordt er toenadering gezocht met andere gemeenten in het Westerkwartier. Volgens burgemeester Swart gaat het ‘om en nabij 400 vluchtelingen.’

Swart laat weten dat hij het belangrijk vindt om de maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen om vluchtelingen op te vangen. “Dat vormt onze belangrijkste leidraad.” De burgemeester denkt dat er in Zuidhorn genoeg draagvlak is voor een opvang. “We hebben verschillende positieve signalen ontvangen van instanties om hulp te bieden.”

Binnen welke tijdspanne een locatie is gevonden, kan de burgemeester nog niet zeggen. “Binnen afzienbare tijd willen we een locatie hebben gevonden,” besluit Swart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here