Aduard 2000 kan één helft mee met ACV

0
102
aduard voetbal acv 1

Geen bekerstunt ondanks 1-1 ruststand

aduard voetbal acv 2ADUARD – Het vier klassen lager spelende Aduard 2000 hield ACV in de eerste helft knap op 1-1. Tegen beter weten in denk je: er zit een stunt in en zijn er clichés als ‘de bal is rond’….Maar de kwaliteit van de hoofdklasser kwam in de tweede helft toch nog bovendrijven. Het tempo was te hoog voor de derde klasser, die de einduitslag nog wel onder de tien hield: 1-8.

Drie keer scheepsrecht was van toepassing op deze bekerwedstrijd. Niet over de eerdere ontmoetingen tussen Aduard en ACV, die twee keer werden verloren. Nee, Aduard maakte zich geen illusies. Dit betrof de beginfase, waarin ACV twee gelegenheden kreeg. De Asser pogingen waren rijp voor een doelpunt. Als een wonder ging de eerste kans via de onderkant lat niet het doel in en even later een kopbal, die ook op miraculeuze wijze buiten het doel bleef. Pas bij de derde keer was het raak. Maar vóór de 0-1 kreeg Aduard de kans om de score te openen. De diep gestuurde Jeffrey Eggens schoot voorlangs en even later was het ook Hugo ter Horst, die het doel onder vuur nam. Zowaar druk van Aduard, terwijl ACV achterin stond te slapen. De 0-1 was niet het gevolg van een vloeiende aanval, maar een te zachte terugspeelbal in de Auwerter verdediging, waarna doelman Klaas Cruiming de aanvaller wilde uitkappen, zich verstapte waardoor het alsnog simpel 0-1 werd. Even later herstelde Cruiming zich door een geweldige uithaal van Imre de Jonge onschadelijk te maken. Trainer Rob Vliek, die twee keer eerder trainer was bij ACV en iedereen kent, wilde vooral trots zijn op zijn ploeg. Aduard hield de zaak compact en opereerde met één spits. ACV speelde de bal rond, het positiespel was aardig verzorgd, maar de afwerking was bedroevend. De man van ACV -TV maakte een reportage van nog geen kwartier. “De vorige keer waren elf herhalingen genoeg om de uitzending te vullen”, zei de televisieman over de eerdere 11-0. Hij had vandaag beter de elf gemiste kansen kunnen filmen, om lering uit te trekken. Aduard gaf flink tegenpartij en viel brutaal aan. Bij een te korte terugspeelbal bracht invaller Wessel Wierenga Eggens in stelling, die er net niet bij kon. Knap ook de actie van Amse Moesker die vanaf de zijkant oprukte. De voortzetting was dan wel zwak. Aan de andere kant: de voorzetten van de gasten waren ook slordig, en van zo’n hoog spelende club verwacht je meer. Vijf minuten voor rust ging Ter Horst stevig het duel aan, won, waarna Daniel Temmingh kon voortrekken. Eggens mocht uithalen. Het harde schot vloog weer voorlangs het doel. Volgens een ACV-kenner heeft de ploeg geen spits, maar wel spelers van allure die het verschil moeten kunnen maken. Zoals Metzemaekers die bij topklasser Ajax is weggeplukt en Danny Menting, eerder uitkomend voor Emmen. “ACV is op volle sterkte(zonder de geblesseerde Angelo Cijntje, red.) naar Aduard gekomen”, sprak de persoon, om maar aan te geven dat het de beker wel serieus neemt. Maar daar leek het niet op. Sterker: het leek nergens op. Nee, dan Aduard waar Vliek trots op kon zijn. En meer. Want nog voor de thee een regelrechte sensatie. Temmingh gaf een prima pass door het centrum op Remco van Merode, die alleen op het doel kon afgaan, even twijfelde, maar met moeite de bal toch tussen de palen kreeg: 1-1! En dat was niet eens onverdiend.

Zou het dan toch? Hing er een stunt in de lucht? “ACV hoeft Aduard natuurlijk niet oprollen. Een nulletje of vier is ook genoeg”, weet Dick Tillema, de Grijpskerker leider, wiens zoon Marcel zeven jaar geleden de blauw-zwarte kleuren van ACV verdedigde. Tillema wist dat ACV toch de kwaliteit heeft om afstand te nemen van de derde klasser. En zo verliep het duel zoals verwacht. ACV schakelde in een hogere versnelling en daar was Aduard niet tegen bestand. In korte tijd werd Aduard alsnog overklast door het combinatiespel, waarbij de bal strak in de voeten werd gespeeld, waar Aduard geen poot tussen kreeg. Al leek de 1-2 niet in de maak, bij een pass, die Kai Bellink liet glippen, waarna Imre de Jong razendsnel scoorde. Ook de derde treffer viel na een razendsnelle aanval. Het verschil in niveau was nu zichtbaar en de verdediging van de abdijbewoners , moegestreden, probeerde de schade te beperken. Bij een zeldzame tegenaanval brak Wierenga door. Wierenga gaf Kai Belllink de gelegenheid, maar Bellink mikte onzuiver. Bij het andere doel vlogen de doelpunten er snel in. “Twee keer raken”, spoorden ACV-ers elkaar aan. Soms één keer. “Niet stoppen”, hield Vliek de moed erin. Het werd uiteindelijk 1-8. “Ik ben trots op de jongens zoals ze gespeeld hebben in de eerste helft. De uitslag was na rust iets aan de hoge kant”, vond Vliek.

Aduard 2000-ACV 1-8 (1-1); Scoreverloop: 11. Danny Menting 0-1, 45. Remco van Merode 1-1, 50. Imre de Jong 1-2, 55. Eduard Rosa de Jonge 1-3, 70. Norbert van der Kamp (ed) 1-4, 75. Menting 1-5, 76. Gill Gobel 1-6, 80. Rosa Jonge 1-7, 90. De Jonge 1-8; Arbiter: Tjalma; Toeschouwers: 170

Opstelling Aduard 2000: Klaas Cruiming, Remco van Merode, Rik van Noord, Kai Bellink, Albert Nieuwenhuis, Arend-Jan Linde, Hugo ter Horst, Jeffrey Eggens (55. Mark Carsouw), Amse Moesker, Daniel Temmingh (70. Jan-Willem Moesker), Norbert van der Kamp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here