Datum: vrijdag 23 oktober 2015

0
56
Grootegast-sksg-01

Plaats: Hoofdstraat 81 in Grootegast
Tijd: 16:00 uur

Grootegast-sksg-02Grootegast-sksg-03Grootegast-sksg-04Grootegast-sksg-06Grootegast-sksg-07Grootegast-sksg-08GROOTEGAST- Een speciale dag voor SKSG, want afgelopen vrijdag werd het nieuwe kindcentrum geopend in hartje Grootegast. Een feestelijke opening waarbij kindergelach en geschater de boventoon voerden, samen met het piepende geluid van een groot springkussen die vol allure in gebruik werd genomen.

Het pand, versierd met gekleurde handafdrukken, staat aan de Hoofdstraat in Grootegast en vormt een vrolijk en nieuw uitziend geheel. Het heeft een volledige metamorfose ondergaan, want de vorige bestemming van het pand was restaurant Samiramis. Nu biedt het plaats aan 70 kinderen die volop gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Maar vandaag zijn de aanwezige koters vooral lekker aan het spelen, genieten ze van poffertjes en laten ze zich schminken terwijl hun ouders vol belangstelling rondkijken in het nieuwe gebouw.

Kor Dijkstra, burgemeester van Grootegast, krijgt de eer om het pand te openen. Dit gaat gepaard met een speech en natuurlijk een cadeautje voor in het nieuwe pand: een klein keukentje met lichtgevende effecten voor de kinderen om mee te spelen. Luid applaus en gejoel van de ouders – de kinderen zijn nog te jong om te begrijpen dat ze vanaf nu hier hun buitenschoolse uurtjes zullen spenderen en zien het meer als een dagje uit in een grote speeltuin – vult de ruimte als Dijkstra het keukentje officieel overhandigt aan SKSG. Hoewel, overhandigen is hier niet echt op z’n plaats. Het keukentje wordt over de vloer geschoven, want hij is waarschijnlijk te zwaar om te tillen. Dijkstra is trots op het nieuwe pand: “Er waren al lang plannen om een nieuw pand te openen”, vertelt hij. “Maar alle andere panden waren te duur, te klein of te slecht onderhouden. Dit is een prachtige locatie met veel buitenruimte.”

De aanwezigen vervolgen hun tocht door het pand en locatiemanager Moniek Bakker schenkt enthousiast plastic glazen vol met champagne. “Er zit geen alcohol in hoor!”, lacht ze. Terwijl er een geschminkte miniatuur Spiderman achter een paar prachtig geschminkte prinsessen aan rent, vertelt Bakker over het pand: “Ik vind het nieuwe gebouw heel erg mooi. Het is zo licht en zo ruim! We zaten eerst in een ouder pand en je merkt dat oude panden gebreken hebben. Hier is alles nieuw en schoon.” Dat is een ding wat de Ongenode Gast niet kan ontkennen. Het pand is inderdaad licht en erg schoon. De geur van nieuwigheid is in elke ruimte te ruiken. In een van deze ruimtes loopt Harry Waals rond. Hij is de regievoerder van de bouw en is er vanaf het begin bij geweest. Hij vertelt dat het op tijd klaar krijgen van het pand nog een hele klus was. “Het was een race tegen de klok, gisteren waren er zelf nog timmermensen aan het werk hier! Het hele pand moest gestript worden en weer opnieuw ingericht. Maar het is gelukt en ik ben trots op het gebouw. Het was een rotte kies in de gemeente omdat er geen bestemming was voor het pand en dus lang leegstond, maar nu is het gelukkig helemaal opgeknapt en zit er een prachtig kindcentrum midden in Grootegast.” De kinderen lijken er in ieder geval gelukkig mee te zijn en dat is natuurlijk waar het allemaal om gaat. Er wordt nog even flink geproost met alcoholvrije kinderchampagne en gekletst over het nieuwe pand, terwijl de aanwezigen een voor een hun weg naar huis weer vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here