Fruitteelt Oudebosch in Niehove, het juiste adres voor duurzaam en smaakvol fruit

8
221
niehove oudebosch energie neutraal

NIEHOVE- Sinds afgelopen dinsdag beschikt Fruitteelt Oudebosch in Niehove over 835 zonnepanelen. Daarmee worden we ruimschoots zelfvoorzienend, vertelt eigenaar Jan Woudenberg. “Die panelen liggen hier op het dak van ons koelhuis. Het is ook een stuk duurzamer natuurlijk.” Maar de appels, pruimen en kersen blinken straks niet alleen uit in duurzaamheid. Ook voor de beste smaak van het fruit ben je daar, al sinds 1986, aan het juiste adres. “We plukken de vruchten niet eerder van de boom dan wanneer ze volledig gerijpt zijn.”

Dat zijn fruit de beste smaak heeft durft Woudenberg rustig te zeggen. “Daar zetten we alles op in. Het fruit wordt met volle smaak geoogst.” Volgens de eigenaar van het familiebedrijf wordt er fruit geplukt van 50.000 fruitbomen. Bomen die vanaf nu door het gebruik van duurzame stroom, besproeid worden met water. “We gebruiken de stroom van de zonnepanelen ook voor het gebruik van onze elektrische heftrucks en voor de koeling waar het fruit in opgeslagen wordt,” vertelt Woudenberg. “Doordat we de restwarmte van deze duurzame stroom benutten, hebben we geen aardgas meer nodig.”

De eigenaar zegt dat het bedrijf het fruit direct aan de klant levert. “We staan daardoor direct met hen in contact en kunnen goed inspelen op hun wensen.” Daarnaast doet het bedrijf mee aan een gezondheidsprogramma voor basisschoolkinderen in de gemeente Groningen. “We leveren wekelijks verschillende fruitsoorten aan kinderen op basisscholen in Groningen. Dat is belangrijk omdat er een aantal kinderen zijn die eenzijdig fruit eten en soms nauwelijks vers fruit kennen.”

Vers is het fruit zeker bij Fruitteelt Oudebosch in Niehove, zegt Jan Woudenberg. “Het mooie vind ik dat we gezonde en verse producten leveren. Als je weet hoe gezond een appel, pruim of kers voor je is, ga je het vanzelf lekkerder vinden,” zegt hij, waarna hij lachend aanvult, “ik spreek uit eigen ervaring. Ik vind het fruit zo lekker dat ik een grote klant ben van mijzelf.” Hij benadrukt dat daarbij een ding heel belangrijk is. “Het is de smaak die telt.”

8 REACTIES

 1. Hi, I do think this is a great blog. I stumbledupon it 😉 I will return once again since i
  have saved as a favorite it. Money and freedom is the best way
  to change, may you be rich and continue to help others.

 2. It is perfect time to make a few plans for the long run and it is time to be happy.
  I’ve read this post and if I may just I want to recommend you
  some attention-grabbing things or suggestions. Maybe you can write subsequent articles referring to this article.
  I want to learn even more issues approximately it!

 3. Thanks for another informative website. Where else could I am getting
  that type of information written in such an ideal way? I have
  a challenge that I’m just now operating on, and I have been on the glance out for such information.

 4. I blog frequently and I really thank you for your content.
  This article has really peaked my interest. I am
  going to book mark your blog and keep checking for new information about once per week.
  I subscribed to your Feed as well.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here