Terinzagelegging ontwerpbeheerplan Lauwersmeer gestart

0
41

LAUWERSOOG – Van 19 oktober tot en met 30 november 2015 ligt het Natura 2000-ontwerpbeheerplan Lauwersmeer ter inzage. Belanghebbenden kunnen in deze periode hun mening over het plan geven door een zienswijze in te dienen.

Voor het Lauwersmeer is nu een beheerplan opgesteld met een looptijd van zes jaar. Het Lauwersmeer is één van de 160 Natura 2000-gebieden in Nederland. De Natura 2000-gebieden zijn bedoeld om de natuur te beleven, gebruiken en beschermen. Doordat het water in het Lauwersmeer, als gevolg van hoge waterstanden op de Waddenzee, niet altijd geloosd kan worden, treden regelmatig sterke schommelingen van de waterstand op. Provincie Groningen en Friesland willen in verband met de toekomstige uitvoering van het beheerplan een proef houden met het riet in het gebied. Voor die proef is het nodig in het voorjaar een periode van 6 tot 8 weken het peil hoger te hebben dan het streefpeil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here