Maria’s Mooie Mensen 16”16

58
168

Ik ben gezegend met een kind wat zelden ziek is. Of het nou de borstvoeding of gewoon sterke genen is; feit is dat wij met slechts één griepje en een rondje waterpokken er uitermate goed afkomen tot op heden. Tot op heden inderdaad, want al sinds dochterlief in januari op de peuterspeelzaal is begonnen, ligt opeens van alles op de loer. Niet zelden breng ik haar kerngezond en snotvrij heen om haar in een andere staat weer op te halen. Wonderlijk wat er in slechts twee uur en driekwartier kan veranderen. Nu ze ook nog eens vriendjes en vriendinnetjes lijkt te maken en de eerste liefhebber haar al ‘Olivia!’ roepend staat op te wachten, vrees ik dat het contact nog inniger is en het uitwisselen van bacillen dus ook. Nu ik zelf met vier weken een gezonde tweeling op de wereld hoop te zetten, heb ik maar weinig belang bij bacillen en ontsmet ik mijn handen angstvallig als ik weer in de auto zit. Verhalen van de leidsters die claimen zeker maanden nodig te hebben gehad om zelf een beetje immuun te raken voor het bacillenfeest, maken het allemaal niet beter. Toch lijkt mijn meisje prima stand te houden. Waar ik eraan twijfel of ik de groep al eens compleet heb gezien, aangezien er vanaf januari altijd wel iemand ziek lijkt, blijf ik mijn dochter trouw afzetten. Waarbij ook standaard mijn buik wordt bewonderd en minstens één keer in de week wordt benoemd als ‘enorm gegroeid’. Eén van de moeders presteerde het zelfs afgelopen week verwonderd te zeggen: ‘Oh zitten er twee in! Ik vond het al wel een hele grote buik.’ Gallig nam ik me voor manlief een volgende keer met dochterlief heen te sturen. ‘Ik ga wel dik liggen zijn in bed’, leek me een mooi voornemen. Zover kwam het niet. Een noodkreet ’s nachts luidde het begin van een weekendje buikgriep in. We vonden de kleine meid in een lading viezigheid, trillend en wel. Maar flink als ze altijd is, had ze na een warme douche al snel weer babbels in ons bed; tussen het overgeven door, dat dan weer wel. Overdag lag ze als een zielig hoopje mens op de bank. Als ik haar vroeg of het wel ging, antwoordde ze steevast ‘nee’ om vervolgens even te spugen en verder geen kik te geven. Uitgeput sliep ze hele dagen weg. Net toen wij het niet meer aan konden zien echter, kwam er weer wat leven in. ‘Waar zijn de pannenkoeken?’, vroeg ze zaterdagavond toen ze uit een dutje ontwaakte; een dutje waarin ze inderdaad de pannenkoeken miste. Opnieuw bikkelhard slaagde ze erin een halve naar binnen te werken door na twee hapjes telkens even te gaan liggen. Waar ik zelf vaak van mening ben dat als ik lijd, manlief toch zeker mee mag lijden, liet dit kleine meisje ons telkens versteld staan. Een dag later eiste ze een eitje op brood en sommeerde haar vader die te halen. De volgende ochtend was ze alweer monter toen ik haar uit bed haalde. Naar beneden in pyjama? Echt niet. ‘Ík wíl kléren áan’ stampvoette ze voor haar kast. Gelukkig, ze was weer beter. De discussies variërend over sokken, in welke beker de melk gaat of wat er op haar brood moet, neem ik voorlopig weer even voor lief. Want de stilte die er afgelopen weekend heerste, was tien keer erger.

58 REACTIES

 1. I simply want to tell you that I am just all new to blogging and actually savored this blog. Almost certainly I’m going to bookmark your blog post . You really have fantastic well written articles. Thank you for sharing your blog.

 2. excellent issues altogether, you just received a brand new reader. What could you recommend in regards to your post that you made some days ago? Any sure?

 3. What i don’t understood is if truth be told how you’re not actually much more smartly-appreciated than you may be right now. You are so intelligent. You know thus significantly in terms of this topic, made me individually believe it from a lot of various angles. Its like men and women aren’t involved unless it’s one thing to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs excellent. Always handle it up!

 4. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. cheers

 5. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any techniques to help stop content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

 6. hi!,I love your writing so so much! proportion we keep up a correspondence more approximately your article on AOL? I need an expert in this house to resolve my problem. May be that’s you! Looking forward to see you.

 7. I do agree with all the ideas you have presented on your post. They’re really convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are very short for novices. Could you please prolong them a little from subsequent time? Thank you for the post.

 8. Nice blog right here! Additionally your site a lot up fast! What host are you the usage of? Can I am getting your associate link in your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol

 9. you are actually a good webmaster. The website loading velocity is incredible. It seems that you’re doing any distinctive trick. Also, The contents are masterwork. you’ve done a fantastic task in this subject!

 10. I am just commenting to make you be aware of what a excellent experience our child found studying the blog. She came to find a good number of pieces, not to mention what it’s like to have an ideal coaching heart to have a number of people easily master certain multifaceted issues. You truly exceeded visitors’ expected results. Many thanks for producing such warm and friendly, trusted, informative not to mention unique tips on your topic to Mary.

 11. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me crazy so any help is very much appreciated.

 12. Howdy! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my apple iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this issue. If you have any suggestions, please share. Thank you!

 13. Hello there, I found your website by way of Google while searching for a similar subject, your website got here up, it looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 14. I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this info So i am happy to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make certain to don’t forget this website and give it a look regularly.

 15. I think this is among the most significant information for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

 16. Can I just say what a relief to find somebody who really knows what theyre talking about on the internet. You positively know how one can carry an issue to mild and make it important. Extra people have to read this and understand this facet of the story. I cant believe youre not more in style because you undoubtedly have the gift.

 17. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?

 18. Thanks for sharing superb informations. Your website is very cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a great web-site.

 19. I have observed that online education is getting common because obtaining your college degree online has developed into popular selection for many people. A lot of people have not necessarily had a possible opportunity to attend a normal college or university nonetheless seek the elevated earning potential and career advancement that a Bachelor Degree grants. Still other people might have a degree in one discipline but would choose to pursue something they already have an interest in.

 20. Hi! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 21. Great ¡V I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..

 22. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you aided me.

 23. Thank you, I have recently been looking for information about this subject for a while and yours is the best I have found out so far. But, what in regards to the bottom line? Are you positive concerning the source?

 24. Its like you learn my thoughts! You appear to grasp so much approximately this, such as you wrote the book in it or something. I believe that you simply could do with some p.c. to force the message home a little bit, however other than that, this is fantastic blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

 25. I think other web site proprietors should take this site as an model, very clean and wonderful user genial style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

 26. Hello, Neat post. There’s a problem together with your site in internet explorer, may test this… IE nonetheless is the market leader and a large section of folks will leave out your wonderful writing due to this problem.

 27. I am very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

 28. Simply desire to say your article is as amazing. The clarity to your publish is just cool and that i can suppose you are an expert on this subject. Fine with your permission let me to clutch your feed to stay updated with imminent post. Thanks one million and please continue the rewarding work.

 29. I think this is one of the most vital information for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 30. Thank you, I have just been searching for information about this subject for ages and yours is the best I’ve discovered till now. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

 31. Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

 32. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

 33. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such great information being shared freely out there.

 34. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100 certain. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thank you

 35. It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or tips. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!

 36. Hello, Neat post. There is an issue along with your web site in web explorer, would check this¡K IE still is the marketplace leader and a good component to folks will pass over your great writing because of this problem.

 37. wonderful publish, very informative. I’m wondering why the other experts of this sector don’t notice this. You must continue your writing. I am confident, you’ve a huge readers’ base already!

 38. certainly like your web-site but you need to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I will definitely come back again.

 39. Thanks for enabling me to get new strategies about computer systems. I also possess the belief that one of the best ways to keep your laptop computer in primary condition is to use a hard plastic-type material case, or maybe shell, that suits over the top of one’s computer. These types of protective gear tend to be model unique since they are made to fit perfectly within the natural housing. You can buy them directly from the owner, or through third party sources if they are readily available for your notebook, however only a few laptop can have a shell on the market. All over again, thanks for your ideas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here