Hoogland wil 20 huishoudens voorzien van ‘puur’ eten

0
46

GERKESKLOOSTER – In het pittoreske Gerkesklooster start binnenkort een opmerkelijk project. Initiatiefnemers Erik en Annegreet Boven hebben het voornemen om zo’n 20 huishoudens te gaan voorzien van puur, biologisch en lokaal eten.

In 2014 zijn ze begonnen met het melken van twee landgeiten. Inmiddels hebben ze tien geiten, maken ze zelf kaas, kweken ze zelf groenten en hebben ze elke dag verse eieren van hun eigen kippen. De volgende stap is het houden van koeien om daarmee een geheel biologisch voedselpakket te kunnen bieden aan leden van deze voedsel community.

De initiatiefnemers, beide nu werkzaam in het welzijnswerk, zullen het werk gaan doen samen met kwetsbare mensen die bij Hoogland een zinvolle dagbestedingplek vinden. Voor de aanschaf van de koeien en stalling is er een crowdfunding opgezet. www.voorjebuurt.nl/campaigns/hoevehoogland.

Meer informatie over de voedselcommunity en de dagbesteding: er is een infobijeenkomst op 7 mei van 13.00 tot 15.00 uur. Dit zal plaats vinden bij Lokaal 11, de voorstreek 11 te Gerkesklooster.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here