Zuidhorn zit VEV’67 op de hielen; Niekerk stelt kampioensfeest Boerakker uit

0
85

STREEK – FC Grootegast greep thuis dan toch de verwachte titel. Zuidhorn maakt nog altijd kans, na een halve misstap van VEV’67. Niekerk verstoorde het kampioensfeest van Boerakker. ’t Fean ’58, Opende, FC LEO en zelfs De Lauwers hebben het moeilijk. OKVC was vrij. Zondag nam Surhuisterveen een voorschot op de periodetitel. Een punt is volgende week voldoende.

Buitenpost ging met minimale cijfers (1-0) onderuit bij nummer twee Balk. Het winnende doelpunt viel een kwartier voor tijd. Trainer Rene van der Weij liet weten niet tevreden te zijn gezien de laatste resultaten, waarin vier keer gelijk gespeeld werd en twee keer verloren. Zuidhorn is een stap dichterbij VEV’67 gekomen. Zelf versloeg Zuidhorn VVI, terwijl VEV een punt liet liggen. Zuidhorn miste Jaap Jacobs en Jos Schultinga, beiden goed voor 22 goals. Twintig minuten voor tijd werd het duel beslist. Nadat Jan Peter Steenbergen werd neergelegd, schoot Laurens Bloem vanaf elfmeter raak: 0-1. ’t Fean ’58 verloor het rechtstreekse degradatieduel van Zwaagwesteinde. De gastheren wonnen met 1-0, waardoor het in punten naast de bezoekers kwam. Beide teams staan met nog twee wedstrijden te gaan onder de rode streep met een achterstand van drie punten op ONT en hebben het niet meer in eigen hand. Handhaving via de nacompetitie is het hoogst haalbare. Aduard 2000 schreef tegen Lycurgus een 2-1 zege bij. Het zit Aduard de laatste weken niet tegen. De 1-0 was een eigen doelpunt, de winnende 2-1, van de voet van Guido Weening, viel vlak voor tijd. Aduard is nu officieel veilig en doet ook nog mee voor de periode. “Het wordt geen saai einde”, zegt Rob Vliek. Grijpskerk verloor aan ‘de Enk’ van Rijperkerk. Rijperkerk kwam met 0-1 voor. Ron Stoutmeijer zorgde weer voor evenwicht: 1-1. Een fout leidde tot de 1-2 nederlaag. “Zo gaat het seizoen als een nachtkaars uit”, weet Mark Kroese. De wedstrijd tegen Grootegast wordt een om des keizers baard. “We gaan er dan ook een leuke pot van maken”. In de kelder van deze klasse blijven de vooruitzichten voor Opende en FC LEO ongunstig. Opende verloor van RWF. De Peendermantsjes speelden het eerste deel heel goed en misten twee beste kansen. Een eerste uitval betekende 1-0 en vervolgens kwam een tweede tik: 2-0. Opende zocht na rust de aanval en werd nog eens op een tegendoelpunt getrakteerd: 3-0. “De inzet was goed en dat is ook belangrijk”, vindt Kees van der Molen. FC LEO werd ook geklopt door hekkensluiter Friese Boys. Het werd 2-0 voor de formatie uit Kollumerzwaag. De ploeg uit Leens staat nog altijd twaalfde. Met nog twee duels te gaan is rechtstreekse degradatie nog altijd mogelijk. Op de laatste speeldag is het FC LEO versus Opende! Niekerk deed opnieuw van zich spreken door te winnen in Boerakker, waardoor het kampioensfeest werd uitgesteld. Niekerk had wel Vrouwe Fortuna op de hand doordat Boerakker liefst vier keer de paal raakte. Na rust was Niekerk echter oppermachtig Edwin Zwier scoorde twee keer in de 0-3-wedstrijd. De Lauwers heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden door te verliezen van het onderaanstaande VCR. Oedse Pauw gooide er maar wat vloektermen uit. “Als de jongens zo blijven spelen gaan we naar de nacompetitie. Ze willen kennelijk niet anders.” GSVV daarentegen leeft weer helemaal op. Na de cruciale winst op Suameer werd zaterdag V en V ’68 op eigen terrein- aan de Greate Buorren- verslagen: 2-3. In de eerste helft liep GSVV uit naar 0-2. In de tweede helft werd het spannend en kwam V en V weer langszij. Fere Anema maakte in de 88e minuut de winnende. In de vijfde klasse weet VVSV’09 weer wat winnen is. Het was een zoete 7-0 overwinning op Jistrum, dat naar verluid de derde helft met driedubbele cijfers. Zeester verloor met 3-1 van De Sweach. De rood-witten waren gehavend en hadden meer verdiend. Gezinus Oosterhuis stuurde zijn ploeg met de boodschap “als we hard werken en compact spelen kunnen we het iedere ploeg lastig maken”. Marco Dijkstra wees Zeester de weg: 0-1. Maar nog voor rust werd het 1-1 en ondanks de vechtlust bezweek Zeester alsnog in blessuretijd: 3-1. Oosterhuis was ondanks het verlies trots op zijn elftal. Zondag keek Surhuisterveen tegen nummer dertien ODV tegen een 0-1 achterstand aan en dat was niet terecht, al hadden de Feansters het aan zichzelf te wijten want speelden slordig. Na de hervatting stelde Surhuisterveen orde op zaken. Sjoerd Veenstra (twee keer), Lammert Feenstra en Bart Casemier bepaalden de eindscore op 4-1. Volgende week heeft Surhuisterveen in de thuiswedstrijd tegen Hoogersmilde aan een punt genoeg voor de periode. Eenrum ging op bezoek bij het in punten gelijk staande Zuidlaarderveen. Inzet: ontkomen aan rechtstreekse degradatie. Na ruim een kwartier spelen bereikte Siebrand Solinger middels een laag genomen vrije trap Tim Veenstra, die bekwaam afrondde. De thuisploeg had wel een veldoverwicht, maar slaagde er gedurende de hele wedstrijd maar één keer in de bal tussen de palen te doen belanden. Het betekende wel direct een doelpunt, gescoord uit een vrije trap. Vlak voor tijd had Marc Snijder de zeer belangrijke winnende treffer nog op de schoen, maar hij schoot te slap in om de doelman te verrassen, zodat Eenrum op grond van het doelsaldo, met nog twee duels te gaan, op de degradatieplaats blijft staan. Kloosterburen maakte onderdeel uit van het kampioensfeest van Kwiek. De thuisclub liet zich inzakken. “Anders worden we geslacht”, wist Hans Bolt. “En een 9-1 als in Hoogezand, dat wilden we niet weer”. Kloosterburen hield Kwiek op 0-3. Kloosterburen nam afscheid van trainer Willem Pettinga, in zijn laatste wedstrijd. Hij werd bedolven onder de cadeaus. GVB hield Zevenhuizen aardig in bedwang. Grootegaster Voetbal Boys kwam twee keer op achterstand, maar zette dat ook twee keer weer recht. Uiteindelijk werd het nog 2-3 voor de pauze, wat tevens de eindstand was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here