14-jarige Zuidhorner winnaar Prinses Christina Concours

0
43
Caspar en Henk Bakker

ZUIDHORN – Wethouder Henk Bakker mocht vorige week Caspar Westerman huldigen in het gemeentehuis van Zuidhorn. De 14-jarige cellist en inwoner van de gemeente Zuidhorn, behaalde vorige week zaterdag in Den Haag in de nationale finale van het Prinses Christina Concours de eerste prijs in de categorie 12-14 jaar.

Het Prinses Christina Concours is een jaarlijkse competitie waarbij jonge muzikanten van 12 tot 19 jaar van zich laten horen op het gebied van klassieke muziek, jazz en compositie. Caspar Westerman bleef samen met nog 7 musici over in de laatste ronde van het Prinses Christina Concours klassiek na een reeks van regionale finales.

Westerman wint naast de eer en naambekendheid een live-optreden in het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Verder ook lidmaatschap voor een jaar van Entrée, de jongerenvereniging van het Koninklijk Concertgebouworkest.

“De gemeente Zuidhorn is er trots op om een talent als Caspar in huis te hebben, hij heeft een heel bijzondere prestatie geleverd. Het gemeentebestuur wil inwoners stimuleren die zich op sportief en cultureel gebied onderscheiden. Daarom schenken ook wij hier graag aandacht aan”, aldus wethouder Bakker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here