Bouwontwikkeling Julianastraat Oldehove van start

0
42
Bouwontwikkeling Julianastraat Oldehove van start

OLDEHOVE – Door samenwerking tussen Dorpsbelangen Oldehove, dorpsbewoners, woningcorporatie Wold & Waard en de gemeente Zuidhorn is er een nieuwe bouwontwikkeling in Oldehove mogelijk gemaakt. Sinds de sloop van bejaardenwoningen in 2010 hebben de verschillende betrokkenen nagedacht over bestemming van de lege plek aan de Julianastraat. Door de gelijkwaardige inbreng van diverse partijen krijgt een lokale ondernemer Bouwderij BV nu de kans om hier zes koopwoningen bouwen.

Vorige week ondertekenden de gemeente Zuidhorn en woningcorporatie Wold & Waard op de locatie een grondruilovereenkomst én ondertekenden laatstgenoemde en Bouwderij BV een koopovereenkomst van de Julianastraat in Oldehove.

In 2010 heeft Wold & Waard in Oldehove12 bejaardenwoningen gesloopt. Vanwege de ontbrekende vraag naar huurwoningen was toen al duidelijk dat er geen huurwoningen werden gebouwd. Op een klein deel van de grond zal de gemeente parkeerplaatsen realiseren. Het was de bedoeling van Wold & Waard om de overblijvende grond van de locatie te verkopen aan een bouwende ontwikkelaar. Dit kwam als gevolg van de crisis echter niet van de grond.

In overleg met Dorpsbelangen Oldehove organiseerde Roeg & Roem een LabLokaal. Dorpsbewoners en professionals van verschillende pluimage brainstormden over de invulling van de locatie. Verschillende bestemmingsmogelijkheden werden besproken. Dat varieerde van het bouwen van koopwoningen tot het gebruiken van de ruimte voor maatschappelijke doeleinden, zoals bijvoorbeeld een dorpstuin. Of een mix daarvan. Omdat de locatie aan de Julianastraat door het dorp wordt gezien als een van de laatste uitbreidingsmogelijkheden voor koopwoningen in Oldehove, kreeg deze variant de voorkeur.

Wold & Waard en de gemeente Zuidhorn hebben vervolgens Dorpbelangen een leidende rol gegeven in het verdere proces. Ook tijdens de onderhandelingen over voorwaarden en prijs zaten zij aan tafel. Daarmee konden zij bewaken dat de onderhandelingen in het belang van het dorp verliepen.

Het lokale bouwbedrijf gaat een zestal koopwoningen realiseren aan de Julianastraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here