Hilda Meines

0
86
mmh -hilda boele

Secretaris Buurtvereniging De Mieden

“Na een aantal mooie jaren als voorzitter heb ik de voorzittershamer afgelopen februari overgedragen aan Rennie Veenstra en ben ik zelf door gegaan als secretaris van het bestuur. De Lammetjesdag van afgelopen maart was een groot succes. Voor het tweede jaar op rij hebben we dit leuke evenement georganiseerd om geld in te zamelen voor de renovatie van ons historische buurtverenigingsgebouw. Dat is ook hard nodig. Wij hebben het voormalige kerkgebouw in 1980 in ons bezit gekregen voor het symbolische bedrag van één gulden. Daar staat wel tegenover dat wij als buurtvereniging zelf het onderhoud moeten doen. Dat kost natuurlijk geld, waardoor wij op zoek moeten naar inkomsten. Lammetjesdag is daar een perfect voorbeeld van. Helaas moeten wij voor komend jaar op zoek naar een nieuwe locatie, omdat Karin’s Feestboerderij niet meer beschikbaar is. Daarover zijn wij als bestuur momenteel druk aan het brainstormen. Maar wees gerust, er wordt ongetwijfeld een nieuwe locatie gevonden voor deze geweldige dag.

Het buurtverenigingsbestuur komt sowieso regelmatig bijeen om zaken te overleggen. Buurtvereniging De Mieden is een belangrijk onderdeel van de samenleving in Surhuizumer Mieden. Ooit zijn wij begonnen om de leefbaarheid in het buurt te vergroten, de Elsensingels te behouden en een veiligere leefomgeving te creëren. En ja, daarin speelt het gebouwtje dat in 1928 is neergezet een belangrijke rol. Vroeger werden er kerkdiensten in gegeven omdat de kerk in Surhuizum te ver weg was. Inmiddels is het buurtverenigingsgebouw het middelpunt van onze samenleving en komen diverse groepjes en clubs bijeen in het gebouw. Zo worden er bijvoorbeeld barbecuefeesten en vergadering gehouden. Daarnaast organiseren wij natuurlijk ook andere activiteiten voor de inwoners van de buurt. Daarin proberen wij steeds iets nieuws te verzinnen. Zelf zou ik graag eens een herfstmarkt organiseren, maar dan moet daar wel genoeg animo voor zijn. Om nu alleen op zo’n markt te gaan staan… Dan zou het nauwelijks nog een markt zijn nietwaar? Het is dus kijken of er meer belangstellenden zijn om het samen mee op te zetten. Dat wordt dan besproken in één van zes vergaderingen die wij als bestuur jaarlijks hebben. Veel meer is overigens ook niet nodig hoor! Met WhatsApp, want ook wij gaan met de tijd mee, zijn de afstanden kort genoeg. Bovendien wonen we allemaal niet te ver uit elkaar. Ik heb geen idee hoeveel mensen er wonen in Surhuizumer Mieden, maar de afstanden zijn kort en het is hier altijd gezellig!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here