Na 33 jaar afscheid bode Hoolsema van gemeente Grootegast

0
75
Afscheid Fokko Grootegast

GROOTEGAST – Na een dienstverband van 33 jaar heeft Fokko Hoolsema afscheid genomen als bode/conciërge van de gemeente Grootegast. Burgemeester Kor Dijkstra gaf een afscheidsspeech en verder waren collega’s en familie van Hoolsema aanwezig bij het afscheid. Terugkomend gesprekspunt deze middag: Hoolsema had de gewoonte om met zekere regelmaat ambtenaren er tussen te nemen.

Prachtige anekdotes over de periode in het gemeentehuis van Hoolsema passeerden de revue. Zo was er een ambtenaar, met de kleinste kamer in het gemeentehuis, die het nodig vond dat hij in die kamer een tafel kreeg waaraan hij kon vergaderen. Hoolsema zorgde voor een tafel met een lengte van 4 meter die bij lange na niet in de kamer paste. Toen de ambtenaar daar opmerkingen over maakte zei Hoolsema: niet zeuren, zo staat het op papier.

Tijdens een raadsvergadering ging de microfoon van een wethouder stuk. Hoolsema greep adequaat in. Hij pakte een microfoon bij een raadslid voor de neus weg en plaatste die voor de wethouder met de mededeling tegen het raadslid: Jij zegt toch nooit wat in de raad.

De ambtelijke organisatie was er steeds op uit om Hoolsema er ook eens tussen te nemen, maar dat is helaas niet gelukt. In zijn afscheidstoespraak daagde Hoolsema de burgemeester nog uit om hem er tussen te nemen maar ook de burgemeester zag daartoe geen kans. Wel kwam de volgende anekdote nog ter sprake: ongeveer 20 jaar geleden had de burgemeester voor Hoolsema een mobiele telefoon gekocht zodat Hoolsema overal in het gemeentehuis bereikbaar was. Deze telefoon stoorde echter ook het vliegverkeer en daarom moest de telefoon in opdracht van de autoriteiten worden vernietigd. Hoolsema is met 2 politieagenten naar het huis van de burgemeester en de burgemeester heeft toen eigenhandig met een hamer de telefoon buiten gebruik gesteld onder toeziend oog van de politiemannen. De burgemeester wist zich dit voorval nog goed te herinneren. De werkelijkheid was echter een beetje anders. Toen Hoolsema doorkreeg dat hij zijn telefoon zou moeten gaan missen heeft hij bij de leverancier een defecte telefoon meegenomen en die heeft hij door de burgemeester laten vernietigen. Het exemplaar dat werkelijk de storing veroorzaakte kwam bij het afscheid uit een tas en werd alsnog aan de burgemeester overhandigd. Hoolsema gaat nu van zijn pensioen genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here