Urnenmuur in Niezijl meer dan welkom na handtekeningenactie

0
41

NIEZIJL – Dit voorjaar wordt een deel van de begraafplaats in Niezijl ingericht voor urnen. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van de Vereniging Dorpsbelangen Niezijl. De vereniging verzocht de gemeente om bijzettingen mogelijk te maken in een urnenmuur.

Eind vorig jaar kwam de dorpsbelangenvereniging met het verzoek een urnenmuur te plaatsen op de begraafplaats in Niezijl. In een urnenmuur kunnen nabestaanden een urn plaatsen in een nis. De urn kan daar twintig jaar blijven staan, waarna deze periode telkens weer verlengd kan worden met 10 jaar. Na een handtekeningactie in het dorp, bleek dat 167 bewoners aangaven een dergelijke voorziening op de begraafplaats te missen.

In overleg met de dorpsbelangenvereniging richt de gemeente nu een gedeelte van de begraafplaats Niezijl in voor de plaatsing van urnen. Hierbij is rekening gehouden met het creëren van een urnenveld, voor het begraven van asbussen, het inrichten van verstrooiingsveld en een gedeelte voor het plaatsen van een urnenmuur. In overleg met de vereniging is gekozen voor een honingraatmotief voor de urnenmuur.

Binnenkort begint gemeente Zuidhorn met de inrichting van het urnengedeelte op de begraafplaats. Het plaatsen van een urn in de urnenmuur is mogelijk vanaf medio juli en inwoners kunnen hiervoor contact opnemen met de publieksbalie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here