Zuidhorn blijft in de race, kampioen Grootegast klopt Grijpskerk

0
102

REGIO – Het kan nog steeds voor Zuidhorn. Zaterdag won de ploeg van succestrainer Cees Bouma met 1-0 van CVVO. Concurrent VEV’67 – twee punten meer- won ook, waardoor de beslissing op de laatste speeldag valt. Zuidhorn speelt uit bij middenmoter Be Quick uit Dokkum, terwijl VEV’67 afreist naar de nummer drie, Zeerobben. Het kan dus nog steeds, de kans op de titel is nog steeds reeel.
Buitenpost liet een lelijke steek vallen tegen de Zwaluwen uit Leeuwarden. De ploeg van trainer René van der Wey verloor met 2-1. Op de zege viel weinig af te dingen. Na een 2-0 achterstand maakte Rob Dijkstra nog wel de 2-1, verder kwam de ploeg niet. Zuidhorn dan. Het won de nerveuze wedstrijd tegen CVVO uit Lemmer met het kleinst mogelijke verschil: 1-0. De achteraf beslissende treffer viel al in de negende minuut en kwam op naam van Peter Janse. Zuidhorn was daarna wel de betere ploeg, afstand nemen lukte maar niet. Daardoor bleef het tot aan de laatste minuut spannend. Al met al was de overwinning echter zonder meer verdiend. Kampioen Grootegast deed wat het aan de stand verplicht was; het won in en tegen Grijpskerk met 2-1. Mooi was de erehaag die de spelers van de thuisclub vormden vooraf. Onder tropische omstandigheden was de kampioen simpelweg beter dan Grijpskerk. Via Rick van Dellen werd het 0-1 en tien minuten voor tijd verdubbelde Ite Hoolsema de marge. Grijpskerk kreeg nog wel een eretreffer. Ron Stoutmeijer maakte in de blessuretijd de 1-2. Verder liet de ploeg van Johannes Douma het evenwel niet komen.
LEO uit Leens verloor met 3-1 van Rottevalle. Bij rust leidde de thuisclub al met 2-1. Liekele Kamminga zette de thuisclub al snel op voorsprong, via Rick Schuttenbeld werd het na ruim een kwartier weer gelijk. Pal voor de pauze maakte opnieuw Kamminga de 2-1. De thuisclub was beter na de rust en twintig minuten voor tijd besliste Taeke Visser de wedstrijd: 3-1. Ook Opende kwam niet tot winst. Op eigen veld bleek Rijperkerk net iets te sterk: 1-2. De gastheren begonnen nog wel goed aan de wedstrijd en namen door Silco Hiemstra brutaal de leiding, Diederik Andringa maakte halverwege de eerste helft gelijk, en pal voor tijd gingen de bezoekers zelfs met de drie punten aan de haal toen Erwin Veenstra scoorde. Aduard 2000 blijft het goed doen. Op eigen terrein werd afgelopen zaterdag De Pelikanen uit Appingedam met 3-2 verslagen. Grote man bij de thuisclub was zonder twijfel Wessel Wierenga. Hij was namelijk verantwoordelijk voor de gehele productie. Aduard staat door de zege op een keurige zesde plaats. Niekerk blijft gewoon winnen. Nu moest GEO uit Garmerwolde er aan geloven. De gasten wonnen met 5-2. Namens de runner-up van de Vierde Klasse C maakten Edwin Zwier (2), Jasper Siepelinga (2) en Hidde Kijf de goals.
OKVC won de uitwedstrijd bij VVSV’09 met 5-2. Pieter Sieperda, Jasper Jimmink en Timon van der Helm – hij maakte er drie- waren verantwoordelijk voor de doelpunten van de ploeg uit Oldehove. Zeester deed het beter. Zij wonnen uit bij Ezinge met liefst 1-5. Marco Dijkstra maakte twee treffers, collega Vince van der Veen deed het met drie doelpunten nog net iets beter.

Surhuisterveen en Hoogersmilde deelden de punten: 2-2. De 2-2 viel in de 96e minuut. Het was een spannende strijd aan ‘de Ketting’. Beide ploegen streden om de nacompetitie. De Friezen voor promotie, de Drenten voor lijfsbehoud. De spanning had dan ook de overhand. Bart Casemier brak de ban. Meteen na de pauze en in blessuretijd vielen alle plannen voor de oranje gekleurde ploeg in duigen: 1-2. Joeri Feenstra zorgde alsnog voor een jubelstemming: 2-2. “We hebben voor 99 procent de nacompetitie. Het gaat nog om een punt en het doelsaldo. We vieren nu alvast een feestje”, sprak Andre de Vries goedgehumeurd. GVB werd in eigen huis geklopt door Boornbergum ’80: 1-3. Rob Jager doelpuntte voor Grootegaster Voetbal Boys, die hun allerlaatste thuiswedstrijd speelden in de historie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here