Home made tijdens textieldagen Leens

0
38
leens textielmarkt

LEENS – Afgelopen weekend werden traditiegetrouw de textieldagen georganiseerd op Landgoed Verhildersum in Leens. Tijdens de textieldagen staan handwerktechnieken en textiel centraal. Met demonstraties, verkoop en natuurlijk de EHBH: eerste hulp bij handwerkproblemen. Een ontmoetings- en inspiratieplek voor handwerkers. Want ‘home made’ is in. Oma’s ambachtelijk gemaakte creaties zijn gewild.

Dit jaar sluiten de dagen aan bij de expositie Groninger Dracht Meets Fashion Tech. Deze modetentoonstelling in de museumboerderij verbindt heden en verleden: de stukken uit de museale (textiel-) collectie van Verhildersum gaan de confrontatie aan met het werk van Maartje Dijkstra dat geïnspireerd is op het Noord-Groningse materiële en immateriële erfgoed en waarmee ze een kijkje in de toekomst van de mode geeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here