Vlaggetjesdag in Zoutkamp

0
22
pinksteren-zoutkamp-haven

ZOUTKAMP – Het belooft weer groot feest te worden in het pittoreske vissersdorp Zoutkamp tijdens het pinksterweekend! Het is nog steeds een geheim welke dame uit Zoutkamp de garnalenkoningin 2016 wordt! Er gaan diverse geruchten door het dorp… we moeten wachten totdat de vloot op maandag 16 mei de koningin naar Zoutkamp brengt.

Het programma van het weekend is wederom zeer uitgebreid! Alle dagen is de gezellige kermis open op en rondom het dorpsplein van Zoutkamp. Elke avond is er live muziek in de diverse horecagelegenheden in het dorp tot de late uurtjes.

Zaterdag 14 mei zijn er extra activiteiten voor de kinderen. Er zijn ‘grabbeljurken’, kinderschminck, zeilbootjes gemaakt door kleine Zoutkampers en een show van bellenblazen door Bubblica. Zaterdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur is er het Verhalen Café in het Visserijmuseum in het kader van De Verhalen van Groningen. Zing en swing mee met Zoutkamper Smartlappenkoor en lekkere oude rock muziek van de BeatStones en ’s avonds genieten van een vuurwerkshow achter diek.

Zondag 15 mei kan men het oude vakmanschap bewonderen bij de oude ambachten- en creativiteitsmarkt. Zoutkamp vanaf het water bewonderen kan door mee te varen op het unieke museumschip de ZK 4. In de haven is van 15.00 tot 18.00 uur het muziekfestival, mede mogelijk gemaakt door Radio NL (gratis toegang).

Op Tweede Pinksterdag (vlaggetjesdag), maandag 16 mei, zal traditiegetrouw de nieuwe garnalenkoningin en hofhouding worden binnengehaald. Het complete programma en extra informatie: www.pinksteren-zoutkamp.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here