Dag van de Watersport; workshop ter kennismaking

0
18
Gezellige drukte bij Dag van de Watersport aan De Leyen met diverse workshops

ROTTEVALLE/ACHTKARSPELEN – Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen en Watersportvereniging Achtkarspelen organiseren op zaterdag 21 mei 2016 voor de tweede keer de Dag van de Watersport. Op deze dag wordt het watersportseizoen feestelijk geopend en kan iedereen via workshops kennis maken met verschillende vormen van watersport. De workshops zijn voor leden én niet leden. De Dag van de Watersport vindt plaats bij Paviljoen De Leyen, Bildreet 3 te Rottevalle van 10:00 – 15:00 uur.

Watersportvereniging Achtkarspelen uit Kootstertille en Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen uit Eastermar organiseren ook dit jaar weer de Dag van de Watersport. Zij doen dit in samenwerking met diverse watersportorganisatie uit Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Smallingerland: Sup Centre Fryslân, de Windsurfschool.nl, Kanovereniging De Frosken, Stifting it Eastermarder Skûtsje, Groepsaccommodatie Kleastermar, LaDure Watersport en Recreatie, Watersportbedrijf De Lits Eastermar en Paviljoen De Leyen.

Doel van de dag is om het publiek kennis te laten maken met watersport via een gezellige dag met verschillende workshops.

Zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen aan de volgende workshops: windsurfen, SUP (stand up paddle), Optimist zeilen voor kinderen van ongeveer 8-14 jaar, open boot zeilen, praamvaren, kanovaren, meevaren met het mooie oude skûtsje De Rot. Alle workshops worden gegeven door ervaren instructeurs. Deelname staat open voor mensen met en zonder watersportervaring, voor kinderen, jeugd en volwassenen. Iedere workshop duurt maximaal 1 uur.

Deelname kost € 2,– per workshop, inclusief gebruik zwemvest.

Vooraf aanmelden voor een workshop kan per e-mail: wsv@eastermar.nl, inschrijven kan ook op de dag zelf.

 

Programma

9.30 uur Vertrek gratis taxi-praam met bezoekers en boten richting de Leyen vanuit de haven van Eastermar (steiger bij vlaggenmasten). Paviljoen De Leyen is ook goed bereikbaar per fiets en auto

10.00 uur Opening Dag van de Watersport, inschrijven workshops

11.00 uur Workshops ronde 1

12.00 uur Pauze, lunch, deelnemers kunnen bij inschrijving consumptiebonnen kopen

13.00 uur Workshops ronde 2

14.00 uur Workshops ronde 3

15:00 uur Afsluiting, vertrek gratis taxi-praam terug naar Eastermar

 

Datum en plaats

Zaterdag 21 mei 2016 van 10:00 – 15:00 uur, bij Paviljoen De Leyen, Bildreet 3 te Rottevalle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here