Vrijwilligers boenen grafmonumenten

0
57
kornhorn schoonmaken kerkhof

KORNHORN – De grafmonumenten op de begraafplaats in Kornhorn liggen er weer spik en span bij. Vorige week is een groep vrijwilligers druk aan het poetsen en schrobben geweest om de grafstenen schoon te maken.

Jacob Reitzema van de Stichting begraafplaats Kornhorn is deels verantwoordelijk voor het onderhoud van de begraafplaats. “Het gaat dan vooral om het maaien van het gras, zorgen dat de heggen netjes blijven en onderhoud laten uitvoeren”, vertelt hij.

Dit was de eerste keer dat ze met een groep schoon gingen maken in deze vorm. “We zagen dat sommige grafstenen heel erg groen werden, omdat ze bijvoorbeeld niet meer schoongemaakt (kunnen) worden door familie. We hebben toen een oproepje geplaatst in de dorpskrant om vrijwilligers te zoeken die dus vorige week donderdag wilden helpen schoonmaken. Er zijn ongeveer acht mensen geweest die hebben geholpen. De drager van het dorp kwam helpen, mijn vrouw, want die zit in de begrafenisvereniging, drie vrijwilligers van de stichting en drie mensen uit het dorp.”

Het grootste gedeelte is nu weer schoon, maar ze hebben met z’n achten niet de hele begraafplaats kunnen doen. “Daarom gaan we 14 juni nog een keer”, vertelt Reitzema. “Om de rest te doen en de hele begraafplaats weer netjes te maken en in ere te herstellen. In ieder geval de grafstenen en –monumenten. Dus mensen die het leuk vinden om mee te helpen zijn van harte welkom!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here