Alberta Veenstra-Steursma

0
186
Vrouw met de hamer - Alberta Veenstra

Organisatie schuurverkoop Visvliet

“Op 28 mei organiseer ik een schuurverkoop in Visvliet. Het is een schuurverkoop op 25 verschillende locaties door het dorp heen, dus dat is best bijzonder. Het startpunt is bij mij, aan de Stationsweg 12 in Vivsliet, en iedereen die wil krijgt een plattegrond van het dorp met daarop de andere locaties. Daar staat op wie er allemaal meedoen. De schuren waar de verkoop gehouden wordt zijn geopend van 10:00 tot 16:00, en starten met de route mag natuurlijk op elk moment.

Het is de eerste keer dat ik op deze manier een schuurverkoop in het dorp organiseer. Ik heb het wel eens eerder georganiseerd, maar toen liet ik iedereen al hun spullen bij mij brengen. Ik heb het nu zo gedaan om wat reuring in het dorp te krijgen en ook omdat mensen het wel prettig vinden dat ze hun spullen gewoon thuis kunnen verkopen, dat ze er niet mee hoeven te slepen.

Het leuke is dat ook bijvoorbeeld Jolanda, die café-restaurant Het Koetshuis hier in Visvliet heeft, ook haar deuren opengooit die dag. En ik woon hier naast landgoed Die Hoeghte, die doen ook iets met catering. Het is belangrijk dat er zulke dingen georganiseerd blijven worden in het dorp, omdat er natuurlijk veel dingen uit het dorp verdwenen zijn. De winkel bijvoorbeeld, de school en daardoor ook de gymvereniging. Juist op zulke plekken kwamen mensen elkaar tegen, en daardoor mist het sociale aspect nu een beetje. Je ziet het bijvoorbeeld in het Dorpshuis. Als er iets te doen is, is er altijd een vaste kern, omdat mensen het leuk vinden om elkaar te ontmoeten.

Ik verwacht best wel wat mensen op 28 mei. Iedereen die meedoet maakt ook zelf reclame, via Facebook bijvoorbeeld, waardoor er nog meer mensen op af komen. Ik vind het vooral ook leuk dat er zoveel respons is geweest. Er doen 25 mensen mee, en dat terwijl Visvliet een dorpje van 350 inwoners is. Er werd wel eens eerder over gesproken, maar nu had ik zoiets: ik pak het echt op.

Ik heb eerste via Facebook een oproep gedaan en mensen gemaild, en zo was er vrij vlot een leuke groep die mee wilde doen. Ze moeten er zelf voor zorgen dat hun locatie herkenbaar is, ze kunnen bijvoorbeeld de vlag van Visvliet ophangen of een bord bij de weg zetten, maar daar is iedereen creatief genoeg voor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here