Christenen uit Oldehove bidden een nacht voor vervolgde christenen

0
81

OLDEHOVE – ‘Heb je vijanden lief’ is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus uit Matteüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is daarbij de inspiratie.

Ook in Oldehove komen christenen bij elkaar om tijdens de Nacht van Gebed te bidden. “Naast het bidden gaan we ook zingen, luisteren naar verhalen, kijken we naar filmpjes, hebben we een livestream met India en lopen we een ‘smokkelroute’. We hopen dat veel christenen uit de regio zich aangesproken voelen en deelnemen aan (een deel van) de Nacht van Gebed van 27 op 28 mei. U bent van harte welkom”, zegt Saskia Huizenga. De nacht wordt georganiseerd door een groep christenen uit verschillende kerken en vindt dit jaar plaats in verenigingsgebouw De Stiep achter de Ontmoetingskerk, Wilhelminastraat 20 Oldehove.

Niet alleen in Oldehove blijven christenen een nacht wakker. Op meer dan driehonderd locaties in Nederland en België bidden duizenden christenen tijdens de Nacht van Gebed.

Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Tunesië, Eritrea, Soedan, Nigeria, Colombia, India, Noord-Korea, Vietnam. Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden. Tijdens de nacht is er om 01.30 uur een live-verbinding met India.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties is te vinden op www.nachtvangebed.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here