Echtpaar Vellinga zestig jaar getrouwd

0
55
aduard 60 jr huw vellinga

ZUIDHORN – Afgelopen zaterdag bezocht burgemeester Bert Swart, Jaap en Aafke Vellinga-Rijzebol in Zuidhorn om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Jaap (92 jaar) en Aafke (89 jaar) leerden elkaar kennen in 1951. Na de oorlog ging Jaap in zijn militaire dienst naar Indië. Jaap werd daar ziek en keerde terug naar Nederland. In het militair hospitaal in Assen werd hij verpleegd door Aafke. Ruim vijf jaar later trouwde het echtpaar op 5 juli 1956 in Uithuizermeeden. Na hun huwelijk gingen ze in Makkum wonen waar ze een dochter kregen en ook twee kleinkinderen. Tot 2008 woonden ze in Makkum. Met veel hulp van de familie verhuisde het stel (toen 84 en 81 jaar) naar Zuidhorn om dichter bij hun dochter en kleinkinderen te wonen. Ondanks dat ze op hoge leeftijd naar Zuidhorn verhuisd zijn, hebben ze zich snel aangepast en nieuwe contacten opgedaan in de buurt.

In vele opzichten is het echtpaar een voorbeeld van de participatiemaatschappij: Actief en autonoom en door hun rol in het leven van hun verstandelijk gehandicapte kleinzoon dragen ze ook op hoge leeftijd nog bij aan de samenleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here