Coalitie Achtkarspelen valt uitelkaar: ‘Geschonden vertrouwen staat niet ter discussie’

0
12
gerda

ACHTKARSPELEN – De PvdA Achtkarspelen is per direct uit de coalitie met FNP en GBA gestapt. “"Over inhoud kunnen we discussiëren, over geschonden vertrouwen en gekrenkte waardigheid niet", voert de partij aan als reden voor de breuk.

Journalist van de Streekkrant Johannes Dolislager meldt op Twitter dat de PvdA wijst naar een omstreden motie als oorzaak van de breuk. De FNP diende een motie in waarin werd gepleit voor een bezuiniging van 510.000 euro op het Sociaal Domein. Bij die motie zou de FNP de PvdA hebben buitengesloten.

Door te bezuinigen op het Sociaal Domein zou onder andere de ozb niet omhoog hoeven. Dit is tegen het zere been van de Sociaal Democraten. PvdA-wethouder Gerda Postma zou de bezuinigingen door moeten voeren tegen de zin van haar partij. Eerder dreigde zij daardoor al met opstappen. Helemaal onverwacht komt de politieke crisis in Achtkarspelen dus niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here