Lodewijk van Laten

0
70
Man met de Hamer - Lodewijk van Laten

Voorzitter Handelsvereniging Grootegast

“Ik ben voorzitter van de Handelsvereniging Grootegast. Als voorzitter regel je de vergaderingen en organiseer je de jaarvergadering en regel je bijvoorbeeld de vergunningen. Verder help ik, samen met het bestuur, de ondernemers indien nodig. Die hulp omvat vooral het contact leggen met de gemeente of Dorpsbelangen. Verder is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alles wat er in het dorp gebeurt, en bij officiële gelegenheden mijn gezicht te laten zien. De Handelsvereniging organiseert ook evenementen, dus als er wat bijzonders in het dorp is moet ik daar ook bij aanwezig zijn. De Feestweek bijvoorbeeld, die onlangs plaatsvond in Grootegast. Dat was een groot succes. De bewoners van Grootegast vonden het ook leuk. Er was een leuk programma in de feesttent en de jaarmarkt was wederom drukbezocht. Daarnaast stond er nog een oldtimerrit en tractorenrit door het Middag-Humsterland op het programma. Er deden 160 deelnemers mee! Ook was er een ouderenmiddag in het Hoge Heem, georganiseerd door Dorpsbelangen en was er kermis. In zo’n week zie je wat voor waarde bijvoorbeeld zo’n feesttent heeft voor het dorps. Er was goede muziek en alles was van hoge kwaliteit. Het hele dorp, en mensen van buiten het dorp, kwam erop af. Alles wordt georganiseerd vanuit de Handelsvereniging. En het is dan het bestuur gezamenlijk die het organiseert. Als voorzitter stuur ik aan en regel ik de vergunningen. Soms, als het moet, hak ik bepaalde knopen door.

Momenteel zitten er 50 leden bij de Handelsvereniging, dat zijn voornamelijk ondernemers en winkeliers uit Grootegast. Maar ook garages bijvoorbeeld. Voor een dorps als Grootegast is dat vrij veel. Bijna iedereen uit Grootegast is wel lid van de Handelsvereniging, een enkeling niet. Maar die zijn dan bijvoorbeeld net begonnen met een zaak of onderneming in Grootegast, dus die laten we eerst even rustig hun zaken regelen. Verder hebben we ook leden die al lid zijn zolang ze in Grootegast wonen en de vereniging steunen.

In het bestuur zitten momenteel zes mensen. Dat moeten er eigenlijk zeven zijn, maar momenteel is de functie voor secretaris nog beschikbaar. Daar zijn we momenteel druk naar op zoek.

Wat ook wel leuk is om te vermelden, is dat in september dit jaar weer Taptoe georganiseerd wordt. Dat wordt ook door mensen uit de Handelsvereniging georganiseerd. De eerste festiviteiten zijn al bekend!

De Handelsvereniging bestaat in september 80 jaar. Dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus gaan we iets doen voor de leden. Een gezellige avond, met muziek en eten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here