Colin Archer Memorial Race van start

0
10
bootrace

LAUWERSOOG – Afgelopen zaterdagavond startte de 18e Colin Archer Memorial Race voor de havenmond van Lauwersoog. De race ging over een afstand van ongeveer 400 mijl van Lauwersoog naar het Noorse Larvik, 100 kilometer ten zuiden van Oslo. Er deden in totaal 74 jachten mee die startten in vier startgroepen. Ook deed er een Volvo Ocean-racer, van schipper Hans Bouscholte, mee aan de race. Bij een gunstige wind kan deze Volvo Ocean-racer de afstand in een dag afleggen. De gemiddelde race-duur van de jachten ligt rond twee tot drie dagen.

De start was te volgen vanaf de zeedijk bij restaurant Pierenend op Lauwersoog. De startschoten werden gegeven met een authentiek kanon van de Stichting Veldartillerie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here