Pokémon Go neemt de wereld, én Zuidhorn, over

0
56
Zuidhorn-pokemon-go

ZUIDHORN- Je komt ze in grote getale tegen: de ‘Pokémon Go’-spelende jongeren. Ze zitten overal. Telefoon strak voor het gezicht, blik gefocust op het beeldscherm, want ja, je zou er maar één missen. Pokemon Go, de app die onlangs gelanceerd is, neemt de wereld over. En ook Zuidhorn.

Inmiddels spelen al anderhalf miljoen Nederlanders het spel. Door de app te installeren moeten spelers naar buiten om Pokémons te vangen. Bij bepaalde plekken zijn ‘Pokéstops’, waar de spelers extra Pokéballen en andere extra’s kunnen krijgen. Bij de grotere, belangrijke plekken zijn ‘gyms’, waar spelers tegen elkaar kunnen vechten met hun Pokémons. Eén van deze gyms zit bij de Quicksilver S. sporthal in Zuidhorn, waar dus, niet geheel onverwacht, ook twee jongens staan te gamen is. Het leuke van het spel? “Je gaat erdoor naar buiten”, vertellen ze. “Anders zouden we alleen maar binnen zitten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here