Graan zichten op Verhildersum

0
9
Landgoed verhildersum graan

LEENS – Op dinsdag 2 augustus laten de vrijwilligers van Landgoed Verhildersum het verleden herleven. De zichten zijn geschept (gehaard) en de ouderwetse kleding is tevoorschijn gehaald, de zichtmachine is nagekeken en gesmeerd: het graan is zichtrijp en het moet eraf.

Op de plaatsen waar met de hand wordt gezicht zullen ook de schoven met de hand worden gebonden. Het publiek mag komen helpen. De mannen zullen graag vertellen en voordoen hoe het binden gaat. Het grootste gedeelte zal door de zichtmachine gebeuren en als de schoven op het land liggen wordt het met elkaar in hokken gezet, als soldaten in het gelid, zo moet het er uitzien.

Vanaf ongeveer 10.30 uur zal het een gezellige bedrijvigheid zijn en is iedereen welkom, vlak bij de museumboerderij van Landgoed Verhildersum aan de Dijkstilsterweg in Leens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here