Surhuisterveen weer op z’n kop: In de rij voor Froome en Bauke

0
10
surhuisterveen profronde 13

SURHUISTERVEEN – Waar een klein dorp groot in kan zijn. De klassieke profronde in Surhuisterveen, steevast de tweede na afloop van de Tour, was afgelopen vrijdag weer een groot spektakel waar enkele tienduizenden mensen langs de kant van konden genieten. De wielerwedstrijden staan natuurlijk centraal maar het is op het ereterras vooral ook gezien en gezien worden en een prachtige plek voor (lokale) BN-ers weer eens bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje en toe te leven naar het hoogtepunt van de dag, de wedstrijd(en).

Eerst was er de koers voor vrouwen waar Ilona Hoeksma eerste werd maar het hoofdgerecht werd even later geserveerd toen de grote mannen ten tonele verschenen. Te weten, Tourwinnaar Chris Froome en onze nationale held en pechvogel Bauke Mollema. De populariteit van Mollema heeft niet geleden onder zijn lage klassering van de afgelopen Tour. Honderden toeschouwers, zowel jong als oud probeerde een handtekening van de kopman van Trek-Segafredo te bemachtigen en ook Chris Froome had het ongekend druk met het uitdelen van handtekeningen, foto’s en hier en daar zelfs, jawel, een glimlach. Die glimlach wordt zelfs even een brede lach als de kopman van Sky als eerste over de meet komt en Mollema het nakijken geeft. De twee zijn weggespurt uit het peloton en Froome laat geen misverstanden bestaan over de hiërarchie en wint afgetekend. Plaatselijk favoriet Pieter Weening completeert het podium en wordt derde. Mollema vindt het allemaal prima: "Het is voor mij een mooie afleiding. Het is gezellig, het is druk en iedereen is blij. Dat leidt wel even af van het nare slot van de Tour." Ook na de wedstrijd nemen de mannen weer alle tijd voor hun fans. Worden de bloemen weggegeven, handtekeningen uitgedeeld, word er op de foto gegaan met moeders, vaders, ooms, hele gezinnen. En mooie dames. En daar was ‘ie weer, voor de oplettende toeschouwer, de glimlach van Chris Froome.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here