Albert Helfrich

0
15
MMH DEF

Voorzitter Wielercomité Surhuisterveen

“De Profronde van Surhuisterveen vorige week was weer een geweldig evenement. Het weer is natuurlijke een grote sponsor geweest, het was ideaal fietsweer! Maar het was ook heerlijk weer om langs de zijkant van de weg te vertoeven.

Het was hartstikke druk in het hele dorp, en dat stemt ons, als bestuur, zeer tevreden. We zitten met elf man in het bestuur. Of nou ja, één vrouw en tien mannen, haha. Ik zit zelf al zo’n 13 jaar in het bestuur, waarvan ik ongeveer 7 jaar voorzitter ben. Iedereen heeft een eigen taak in het comité, het is allemaal erg goed verdeeld. Eén doet de opbouw, de secretariaatsfunctie is dubbel bezet, het penningmeesterschap is dubbel bezet, iemand doet de communicatie en natuurlijk de sponsoring. Dat gaat allemaal hartstikke goed, het loopt vloeiend in elkaar over. Op dit moment zijn alle bestuursfuncties afgedekt, maar we hebben elk jaar wel veel behoefte aan vrijwilligers. Dat is eeen continue proces en dat gaat altijd door. Zonder vrijwilligers zijn we nergens, dan zouden we dit hele evenement niet kunnen organiseren.

We hebben elk jaar rond de 100 vrijwilligers die meewerken. Ja, dat is best veel, maar er moet ook wel redelijk wat gebeuren. Het is natuurlijk een groot evenement. We beginnen al op de zaterdag, maar de zondag is nog veel groter. We zien wel steeds dezelfde vrijwilligers terugkomen elk jaar, dat is heel erg leuk. Surhuisterveen is een plaats waar mensen de insteek hebben ‘het hoort erbij, we moeten met z’n allen meewerken om het evenement in stand te houden’. We zijn heel content met de vrijwilligers. En natuurlijk de sponsors, die zijn ook hartstikke belangrijk.

Voorlopig ben ik zeker van plan om ermee door te gaan. Dit is een van de dingen die ik doe met liefde en passie, dus waarom zou ik ermee stoppen? Ik zet er voor mezelf geen tijd op, zolang ik fit ben en het kan doen ga ik ermee door.

Zelf fiets ik ook, dus ik heb zeker affiniteit met het wielergebeuren. We fietsen twee keer in de week 70 of 80 kilometer, ik ben toevallig gister weer geweest. Moet wel een beetje fit blijven hé. Fietsen kun je lang volhouden, het is heel anders dan bijvoorbeeld voetbal. Dat heb ik ook gedaan, maar dan ben je op een gegeven moment op. Fietsen kun je heel lang mee doorgaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here