Echtpaar Wiersinga viert diamanten huwelijk

0
19
visvliet 60 jr huw wierenga

VISVLIET – Afgelopen dinsdag bezocht de burgemeester echtpaar Wiersinga-Pel in verband met hun diamanten huwelijk. Op 26 juli 1934 gaf het echtpaar elkaar het ja-woord.

De 87-jarige Gerrit Wiersinga en de 81-jarige Fenna Pel leerden elkaar meer dan 60 jaar geleden kennen in Visvliet. Tijdens een wandelingetje in het dorp kwamen ze elkaar voor het eerst tegen. Na een tijdje verkering besloten Gerrit en Fenna het huwelijksbootje in te stappen. Het echtpaar trouwde in Visvliet. Ze gingen wonen in de pastorie in het dorp, dat op dat moment leeg stond omdat de dominee voor militaire dienst elders verbleef.

Gerrit heeft altijd als internationaal chauffeur gewerkt en Fenna werkte bij hotel Van der Ploeg en zorgde voor haar vader toen hij ouder werd. Sinds 1980 wonen Gerrit en Fenna in het ouderlijk huis van Fenna te Visvliet, waar zij geboren en getogen is. Gerrit houdt zich bezig met de groentetuin achter het huis en is vrijwilliger bij stichting Emmaus. Ze zijn beide dankbaar dat ze op deze leeftijd nog zoveel kunnen ondernemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here