Zuidhorner tieners eerste jeugdteam op Lesbos

0
9
Tieners Lesbos

VISVLIET – Ondanks recente berichten dat de asielinstroom fors gedaald is, blijft de situatie op het Griekse Lesbos kritiek. Vluchtelingen zitten vast op het eiland en zijn afhankelijk van de hulp en giften van particuliere organisaties en vrijwilligers. Twee tieners uit de gemeente Zuidhorn gaan begin september helpen op het eiland.

Tessa Gutman (16) en Eva Linn Wiersema (14) willen in het vluchtelingenkamp Kara tepe vooral de vele kinderen extra gaan ondersteunen. Eva Linn denkt met haar creativiteit en Tessa met haar muzikaliteit in Kara tepe echt het verschil te kunnen maken. Van de 46 teams die door ‘Because we Carry’ naar Lesbos zijn uitgezonden is zijn zij het eerste jeugdteam. Nadat ze ’s morgens, voor alle duizend mensen in het kamp, mee hebben geholpen om het ontbijt klaar te maken, blijft er nog veel tijd over om te knutselen en muziek te maken.

Natuurlijk gaan de twee meiden niet alleen naar Lesbos toe. Er zal een heel team om hen heen staan. Het kan emotioneel zwaar worden en daarom is het goed dat de ouders van Eva Linn, Raoul Wiersema en Anita Bos, en ook de vader van Tessa, Jan Gutman (fractievoorzitter D66-Zuidhorn) meegaan.

Kara Tepe wordt vooral gebruikt voor de opvang van gezinnen, moeders of vaders die met jonge kinderen op Lesbos zijn vast komen te zitten. Om naast het een week lang verzorgen van het ontbijt ook de rest van de dag activiteiten te kunnen doen is geld nodig. Uit ervaring weet ‘Because We Carry’ dat de kosten, zonder de reis en verblijfkosten, ongeveer 7000 euro. zijn. “Dit bedrag moeten wij dus via sponsoring bij elkaar zien te krijgen”, melden de meiden. Volgens Tessa en Eva Linn gaat dat echt wel lukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here