Grootse Mollema wint ‘Clásica San Sebastian’: En nu op naar de Olympische Spelen

0
10
bauke wint ronde van spanje

STREEK – "Wat een opsteker is dit zeg." Bauke Mollema is voor zijn doen euforisch blij na de grootste zeg uit zijn wielercarrière. Hij schreef de laatste en tevens een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar, de ‘Clásica San Sebastian’ op zijn naam. Een geweldige prestatie en daarmee snoerde hij iedereen de mond die kritiek had na zijn optreden in Frankrijk.

Over zijn duikeling in het klassement waar al zoveel over gezegd en geschreven is. Hij zou de druk niet aankunnen en op beslissende momenten afhaken. Maar Mollema twijfelde niet aan zich zelf. Geen moment. Zijn grote kracht? "Ik heb alleen maar gezegd hoe ik me voelde. En dat was doorgaans heel goed. Ik had echt het idee met de besten mee te kunnen, en dat heb ik ook laten zien. Door een valpartij verloor ik het klassement. Ja, dat kan. Daar zitten leermomenten bij maar dat betekent niet dat ik ga twijfelen. Ik heb zoveel goede dingen ervaren daar in Frankrijk en dan is deze zege een mooie bevestiging voor dat gevoel. Een super mooie overwinning en dat zo vlak voor de Spelen. Ja, dit is echt erg mooi!"

De grootse overwinning kreeg hij niet kado. "Er werd hard gereden, vooral aan het einde volle bak. Maar ik voelde me goed. Op ongeveer 9 kilometer voor de finish probeerde ik weg te komen. Ik heb eerst ook niet achterom gekeken maar ben gewoon zo hard als ik kon gaan fietsen. En voelde al dat ik het kon. Geen verzuring en blies mezelf niet op. Daarna keek ik voorzichtig om en zag dat ik al een aardig gaatje had geslagen. Ik heb maar een ding gedaan en dat is vol op de pedalen. Gewoon zo hard mogelijk gaan en maar zien waar het schip strandt. Wanneer je dan merkt dat het gaatje een gat wordt en steeds groter wordt dan geeft dat alleen maar extra energie." En zo soleerde Mollema over de finish. Beide handen triomfantelijk de lucht in, brede grijs op het gezicht. "Het is een week van uitersten. Ik was de teleurstelling uit Frankrijk al bijna kwijt maar na deze wedstrijd voel ik alleen maar positieve energie. Nog even genieten en dan volgende week zaterdag op de Spelen aan de bak. Mijn doel daar? Het podium bevalt me eigenlijk wel goed..’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here