Klokincident heeft geen invloed op uitslag partij

0
9
Zomerdamtoernooi Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Tijdens ronde 13 werd in de C klasse door Willem Lep en Wim Riddersma fel gestreden om de aansluiting met de top te behouden. Opeens ontstond rumoer in de damzaal en werden de spelregels met voeten getreden. Iedereen bleek te weten waarom de klok van Willem ineens op 00.59 stond en ventileerde luidkeels zijn mening. Na arbitrage door de wedstrijdleiding werd geconstateerd dat de batterij waarschijnlijk leeg was of de instelling vooraf niet goed was gegaan. De beide spelers gingen echter gewoon door en Wim wist de volle winst te behalen en liet Willem met een kater achter.

Ook Andries Oord uit Oudehorne scoorde met de remise tegen Piet Wiersma uit Twijzelerheide uitstekend en blijft een gevaarlijke outsider. In de B groep is de prestatie van Bert Oegema uitstekend en door de remise tegen A speler Reinout Sloot blijft Bert in een comfortabele positie zitten voor de titel. Zelfs zijn kans op de algehele titel komt in zicht. In de laatste 2 potjes zal het waarschijnlijk nog gaan om plaats 2 en 3. Durk Douma op 3 lijkt enigszins weg te zakken maar is desondanks een vechter waar terdege rekening mee dient te worden gehouden.

In de A groep zal het waarschijnlijk gaan tussen Sipke Doller uit Haulerwijk en Rien Veenstra uit Joure. Sipke wist te winnen van Tjalling Oegema uit Mounein, terwijl Rien niet verder kwam dan remise tegen Klaas Veldstra uit Emmeloord. Hierdoor wisselden beide spelers van positie en blijven ze op 1 en 2 staan.

Voor alsnog lijkt het erop dat het gebruik maken van de mogelijkheid van het niet spelen van een aantal wedstrijden een voordeel kan opleveren voor de desbetreffende spelers. Althans voor de hoofdgroep. Ronde 14 en 15 worden gespeeld in de Hof van Schoterland te Mildam op 2 en 9 augustus.

Top 5 totaalranglijst:

1. Sipke Doller Haulerwijk 1.270

2. Rinus Veenstra Joure 1,267

3. Bert Oegema Mounein 1,236

4. Henk Hosper Mildam 1,205

5. Piet Leijenaar Leeuwarden 1.202

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here