Uit de school geklapt: CBS De Regenboog uit Leens

0
29
Leens CBS de Regenboog

School: CBS De Regenboog
Plaats: Leens
Leerkracht: Meester Erik

LEENS – Het is zomervakantie, de laatste loodjes zijn gelegd en de meeste basisschoolleerlingen stonden te popelen om aan de vakantie te beginnen. Toch is er traditiegetrouw één klas die met gemengde gevoelens aan de ‘grote vakantie’ begint. Deze klas komt na de zomer namelijk niet terug op de school waar zij een groot deel van hun leven hebben rondgelopen, waar ze zijn opgegroeid en veel vriendjes en vriendinnetjes hebben gemaakt. Deze groep 8 is volgend schooljaar geen groep 8 meer. Er zal een nieuwe groep 8 hun plaats innemen en zij zullen worden versplinterd over de diverse scholen van het voortgezet onderwijs. Onderweg naar de volgende stap in hun leven heeft de Streekkrant voor de zomervakantie gesproken met een aantal groep 8 leerlingen die na de vakantie aan een nieuwe avontuur beginnen. Deze week: CBS De Regenboog in Leens.

Van de 16 kinderen van groep 8 op De Regenboog zijn Melanie van Hoorn, Ronan de Jonge, Alienke Boven en Gert-jan Veldman Gert-jan met een hoofdletter G, een streepje en een kleine letter j,iedereen doet het altijd fout!” – de uitverkorenen om even om tafel te gaan met de verslaggever en alle ins and outs over de hoogtepunten en dieptepunten van de basisschool te vertellen en natuurlijk een vooruitblik te geven op de middelbare school.

Om maar met de deur in huis te vallen, ze vinden het hélemaal niet eng om naar de middelbare school te gaan. Ook niet een beetje? “Nee”, roept Ronan. “Helemaal niet!” Ook de andere drie vinden het niet spannend, maar wel een beetje jammer. “Ik vind het niet eng, maar ik vind het wel jammer dat we dan niet meer bij elkaar in de klas zitten”, vertelt Melanie.

Melanie en Alienke zitten beiden al acht jaar op De Regenboog, Ronan en Gert-jan zijn er later bijgekomen. Ronan komt van een school in Wehe-Den hoorn, Gert-jan van een in Ulrum. “Deze school stond beter aangeschreven geloof ik”, vertelt Ronan. “Daarom moest ik hierheen. Maar het is best een leuke school.” Wat ze nou écht het aller-leukst van de basisschool vinden, vinden ze moeilijk te zeggen. Gert-jan waagt toch een poging. “Schoolkamp in groep 7, denk ik”, vertelt hij. En qua juffen en meesters op de basisschool? Wie is het leukst? “Meester Erik!”, roept het viertal. Nou, dat is duidelijk. “Maar de andere meesters en juffen zijn ook wel leuk, hoor”, voegt Gert-jan eraan toe. “Er zijn eigenlijk geen juffen of meesters die niet leuk zijn.”

Na de zomervakantie vertrekt het viertal, met de rest van groep 8, de wijde wereld in. Waar naartoe weten ze ook al precies. Zo gaat Melanie naar CGS Wessel Gansfort in Winsum, Ronan en Gert-jan naar Terra Winsum en Alienke naar CSG Wessel Gansfort in Groningen. Dat ze klaar zijn voor de volgende stap blijkt, want eigenlijk alles lijkt ze wel leuk aan de middelbare school. “Je ontmoet heel veel nieuwe mensen”, vertelt Alienke. “En je hebt steeds een andere docent”, vult Melanie aan. “Dat lijkt mij ook heel leuk.” Hoewel het nog vroeg is, en de kinderen álle tijd hebben om erover na te denken, weten ze al wel wat ze willen worden later. Ronan bijt het spits af: “Ik wil vrachtwagenchauffeur worden, maar ik weet niet of dat dan nog wel kan.” Hoezo zou het niet kunnen? “Omdat ze bezig zijn met zelfrijdende vrachtwagens, en dan zijn er geen vrachtwagenchauffeurs meer nodig”, legt hij uit. “Er zijn zelfs nu al vrachtwagens die zelf rijden!” Dat wordt even spannend dan. Gelukkig duurt het nog even voor die keuze daadwerkelijk gemaakt moet worden door Ronan. Melanie wil het liefst iets met kinderen gaan doen, vertelt ze, en Alienke wordt politieagente. “Of rechercheur”, voegt ze eraan toe. Gert-jan weet het nog niet precies. “Ik ben wel erg goed in techniek, dus misschien ga ik daar iets mee doen.”

Jouw klassenfoto nabestellen? Dat kan via fotoservice.media-totaal.nl!Leens CBS de Regenboog-2Leens CBS de Regenboog-3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here