Zomertoernooi loopt uit naar bloedstollende finale

0
12
Zomerdamtoernooi

STREEK – Ronde 14 in de Hof van Schoterland bracht de Friese dammers in vervoering. Nog nooit was het tijdens alle toernooien dermate spannend dat in de voorlaatste ronde zich nog een vijftal kanshebbers op de titel aandienden.

De ervaren rotten Reinout Sloot en Sipke Doller gingen in de aanval, maar moesten erkennen dat remise de enigste uitkomst was. Sipke verdween daarmee weer naar plaats 2 en Reinout nestelde zich op plaats 5. Piet Leijenaar en Jan de Vos keken verwonderd naar de loting en kwamen gezamenlijk aan tafel 2 niet verder dan remise. Hiermee lijken de kansen voor Piet wel verkeken. Henk Hosper de sympathieke gastheer daarentegen wist zich uitstekend staande te houden tegen oud Fries kampioen Erwin Heslinga en met de behaalde remise schoof Henk naar plaats 4 en zou in de slotronde voor een grote verrassing kunnen zorgen.

Joop de Graaf uit Oudega zal ongetwijfeld met een kater naar huis zijn gereden. Tegen de qua rating sterkere tegenstander Tjalling Oegema had hij een brikje voorsprong veroverd en beide spelers beschikten over een dam. Joop dacht de dam van Tjalling te vangen maar zag over het hoofd dat deze kon doorslaan en maar liefst 4 schijven cadeau kreeg. Er bleef niets over dan toen maar op te geven. Geert Rozenberg uit Mildam de trotse koploper in de C groep haalde iets dergelijks uit. In plaats van door te stomen naar dam gaf hij zijn tegenstander Pieter Dijkstra uit Stiens de gelegenheid een slagzet uit te halen waardoor de winst c.q. remisekansen ineens waren vervlogen. De eerste plaats blijft nog wel behouden, maar achtervolger Wim Riddersma is nu 5/100 achterstand inmiddels ook duidelijk kanshebber in deze groep. Wim behaalde dit resultaat overigens door in een beresterke pot tegen op papier sterkere Siep Altena de volle winst te behalen. Het lijkt erop thuisclubspeler Andries Oord zich in deze groep ook nog met de 1e plaatsen gaat bemoeien. Met zijn winst op Harrekiet Sape Hiemstra heeft Andries zich naar plaats 4 gevochten. Sietse Jonker uit Oudega sloeg een clubgenoot van TTS met een combi om de oren die teveel risico had genomen in de opening.

Algehele ranglijst:

1. Rinus Veenstra Joure 1.268

2. Sipke Doller Haulerwijk 1.256

3. Bert Oegema Mounein 1.224

4. Henk HOsper Mildam 1.189

5. Reinout Sloot Leeuwarden 1.183

2e klasse :

1. Geert Rozenberg Mildam 1.109

2. Wim Riddersma Drachten 1.104

3. PIet Wiersma Tw heide 1 102

4. Andries Oord Nw horne 1.083

1e klasse:

1. Bert Oegema Mounein 1.224

2. Durk Douma Lioessens 1.148

3. Harm Terpstra Feanwalden 1.115

4. Martin Boersbroek Oudehorne 1 078

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here