Dick Blaauw

0
21
Man met de Hamer - Dick

Voorzitter korfbalvereniging Zunobri

“Ik ben nu sinds twee jaar voorzitter bij Zunobri, en ik ben eigenlijk direct het voorzitterschap ingerold. Mijn kinderen korfballen bij Zunobri en dan sta je natuurlijk vaak aan de rand van het veld. Het is een leuke, gezellige verenging met een hele goede sfeer, dus dan wil je je graag inzetten voor de vereniging. We moeten het natuurlijk met z’n allen dragen, zo’n vereniging. De vorige voorzitter zat er al vrij lang, en toen werd ik benaderd of ik de functie niet over wilde nemen. Ik heb ‘ja’ gezegd, haha. Het is een geweldige vereniging dus ik vind het mooi om te kunnen doen.

We zitten in totaal met vijf man in het bestuur. De afgelopen jaren zijn er nogal wat bestuurswisselingen geweest, waardoor we nu een helemaal nieuw bestuur hebben. Dat is ook wel goed voor de vereniging, dat er af en toe even een frisse wind door waait. Het vorige bestuur zat er al heel lang, en als nieuw bestuur wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat de oude garde het met een gerust hart achter kan laten. Tot nu toe gaat alles super, we zijn een gezonde vereniging en groeien nog steeds.

Momenteel hebben we rond de 70 leden, maar we willen richting de 100. Dat is net even wat makkelijker. Nu moeten we vrij goed uitzoeken of we alle teams kunnen volmaken. We zijn vorig jaar begonnen met de Kangoeroes, dat is het korfbalteam voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Die willen we sowieso iets meer uitbreiden naar een mooi aantal, we zitten nu op vijf leden.

Daarnaast willen we het komende jaar iets meer de nadruk leggen op prestatie, vooral in het A-team. We hebben momenteel een goed A-team, maar het komende jaar krijgen ze iets zwaardere trainingen en zal de nadruk meer liggen op presteren. Afgelopen jaren heeft, binnen de gehele vereniging, de nadruk voornamelijk gelegen op plezier. Dat is ook belangrijk, maar we willen nu de stappen maken naar prestatie. Ik denk dat de combinatie van prestatie en plezier een vereniging gezond houden.

Qua activiteiten hebben we elk jaar een tentenkamp en een mixtoernooi aan het eind van het seizoen, waar alle ouders en leden aan mee mogen doen. Iedereen wordt gezamenlijk ingedeeld in teams, waarna we afsluiten met een barbecue. Daarnaast gaan alle teams gezamenlijk in de voorjaarsvakantie op kamp. Dat zijn wel de belangrijkste activiteiten, het zorgt voor een goede sfeer een teambuilding.

Binnenkort gaan we ook gebruik maken van het nieuwe beach center in Zuidhorn. Tijdens de kick-off eind augustus gaan we daar ook korfballen. Beachkorfbal is een hele leuke manier van korfballen, dus het is geweldig dat we een beach center hebben gekregen in Zuidhorn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here