Melissa Fortes

0
11
In Beeld - Melissa

HORNHUIZEN – Afgelopen vrijdag was het Ricciotti ensemble met gastzangeres Melissa Fortes bij Wongema in Hornhuizen. Twee jaar geleden waren ze er met Ellen ten Damme. Met 600 toeschouwers op het Wongemaplein was dat een onvergetelijke avond.

Melissa werd in 2013 genomineerd voor een Radio 6 Soul & Jazz Award in de categorie Best Talent. Eerdere singles werden door lokale en landelijke media als Radio 1, Radio 6 en FunX goed ontvangen. Haar muziek is een mix van warme Kaapverdische en Braziliaanse invloeden en een vleugje jazz en soul. Een veelzijdige en kleurrijke dame die niet in een hokje te plaatsen is. Fortes is geboren en getogen in Rotterdam. Als dochter van een Kaapverdische vader en een Nederlandse moeder is ze opgevoed in twee verschillende culturen. In 2007 zette ze een gedurfde stap door te kiezen voor een professionele muziek- en theatercarrière. Ze hoopt anderen te inspireren en activeren om te kiezen voor hun dromen, zoals zij dat zelf ook deed.

Het Ricciotti is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 42 jonge, geestdriftige musici. Het brengt live symfonische muziek op plekken waar die normaliter niet klinkt. De mobiliteit van het orkest is uniek: het Ricciotti heeft geen podium nodig en kan zich opstellen in minder dan twee minuten. Het speelt op straat, in het asielzoekerscentrum, het weeshuis en de gevangenis, maar ook in Kalenberg en Paradiso. De leden van het Ricciotti zijn afkomstig uit heel Nederland en soms van daarbuiten. Het grootste deel van de musici studeert aan het conservatorium. Drie keer per jaar gaat het Ricciotti op tournee in Nederland en één keer per jaar naar het buitenland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here