Spelweek Oldehove viert 20-jarig jubileum: “We gebruiken alle thema’s van de afgelopen 19 jaar”

0
12
Oldehove Spelweek Oldehove

OLDEHOVE – Een verflucht komt je tegemoet bij de deur van de jeugdsoos in Oldehove. Geen wonder, er wordt druk gewerkt aan de aankleding en attributen van de komende Spelweek. Jolanda van Os, Rianne Streisenou, Marina Postma en Yvonne Hazenberg zijn druk aan het schilderen en versieren om de Spelweek zo kleurig mogelijk aan te kleden.

“We hadden niet heel veel meer over van voorgaande jaren”, vertelt Postma. “Het meeste hebben we overgeschilderd voor andere Spelweken, dus schilderen we nu heel veel opnieuw. We hebben bijvoorbeeld de thema’s Halloween en tropisch eiland gehad, dus daar maken we weer nieuwe attributen voor. Wel hebben we nog veel opblaasattributen, zoals palmbomen, dus die kunnen we mooi weer gebruiken”, lacht ze.

Dit jaar wordt de Spelweek in Oldehove extra groot aangepakt, omdat het het 20-jarig jubileum is. “Normaal beginnen we op maandag, maar nu hebben we zaterdag al een reünie”, aldus Postma. “Een deel van de Spelweek is buiten, een ander gedeelte in de sporthal, die we dus ook helemaal feestelijk gaan aankleden. Op zondag hebben een brunch en een tentoonstelling van 20 jaar Spelweek. We hebben allerlei oude foto’s, t-shirts en filmpjes gevonden die we laten zien. De maandag beginnen we echt voor de kinderen. Extra dit jaar is dat we ook een avondprogramma hebben, zoals de filmavond op dinsdag bijvoorbeeld. Ook hebben we dit jaar weer de karrenoptocht, die er een aantal jaar niet is geweest. De kinderen mogen de karren versieren, en vervolgens gaan we met muziek en een optocht door het dorp. En de brandbult op vrijdag komt, als traditionele afsluiting, ook weer terug dit jaar! Het mocht een aantal jaar niet, maar dit jaar heeft de burgemeester gezegd dat het wel mocht, in verband met het jubileum”, lacht de enthousiaste vrijwilligster.

Met 8 coördinatoren en bijna 50 vrijwilligers zijn ze al een jaar bezig met voorbereiden. “We kunnen ongeveer een capaciteit van 150 kinderen aan”, legt Postma uit. “Vorig jaar hadden we er ongeveer 130. Maar mochten het er nou meer worden, kunnen we de oudere kinderen of ouders vragen als extra begeleiding. Dat is het leuke hier, iedereen wil wel helpen. Er zijn zelfs mensen die een week vrij nemen van werk voor de Spelweek.”

Dit jaar is de begeleiding te vinden in knalroze shirts. “We hebben een tekenwedstrijd gehouden onder de kinderen hier, voor het logo van 20-jaar spelweek”, vertelt Postma. Ze trekt het roze shirt aan en draait zich om. Een vrolijke, drukke tekening staat op het shirt gedrukt. “In deze tekening zitten alle thema’s van de afgelopen 19 Spelweken. Het meisje die ‘m gemaakt heeft is pas een jaar of 9!” De andere dames, die ondertussen druk aan het schilderen zijn, kijken op. “Was ze pas 9 joh?”, vragen ze. “Wauw, heeft ze goed gedaan!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here