Bert Nederveen

0
15
MMH - Bert Nederveen met ketting

  Locoburgemeester Zuidhorn
“Bij de afwezigheid van burgemeester Bert Swart mag ik deze weken de ambtsketting dragen en de burgemeester waarnemen. Als locoburgemeester ben je het eerste aanspreekpunt namens het college. Normaal gesproken is wethouder Fred Stol de eerste locoburgemeester, maar aangezien zijn vakantie tegelijk valt met die van burgemeester Swart ben ik nu aan de beurt. Overigens is ook wethouder Henk Bakker met vakantie. Ik ben dus het laatste collegelid dat hier op het gemeentehuis aanwezig is. Met de tijdelijke ambtsketting komt ook een verantwoordelijkheid. Zo heb ik bijvoorbeeld de noodtelefoon bij me. Dat is een speciale telefoon die afgaat als er rampen in de gemeente gaan. Gelukkig rinkelt die telefoon nooit, maar je moet hem dus wel bij je hebben. Verder mag ik nu ook de leuke zaken afhandelen. Vorige week ben ik op bezoek geweest bij het echtpaar Mollema-Bijzitter, dat zijn de spreekwoordelijke krenten in de pap. Namens het college ga je dan bij deze mensen langs om hen te feliciteren met hun geweldige mijlpaal.
Ze zijn 65-jaar getrouwd en kregen daarom een bloemetje van ons. Aangezien dit echtpaar in De Wierde woont, had ik ook direct de kans om te kijken hoe de zaken ervoor staan in het geplaagde verzorgingshuis.
Zoals iedereen weet willen wij als gemeente Zuidhorn De Wierde openhouden.
Het gaat goed met De Wierde. Zonder op de zaken vooruit te lopen en een slag om de arm te houden denk ik persoonlijk dat het wel goed gaat komen in Grijpskerk.
De Wierde is belangrijk voor Grijpskerk én voor de gemeente Zuidhorn, dat lijkt iedereen zich gelukkig te beseffen. Je overvalt me een beetje met de vraag of ik zelf ambities heb om burgemeester te worden.
Ik heb het goed naar mijn zin als wethouder in deze gemeente, maar ik wil het burgemeesterschap ook niet uitsluiten. Misschien als er een leuke gemeente die bij mij past dat ik er over na ga denken, maar dat speelt nu helemaal niet. En weet je? Ik weet wat ik hier heb, het is maar afwachten wat je er eventueel voor terug krijgt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here