Hogeland in drie dagen vereeuwigd op doek

0
9
Paarse aardappelen

STREEK – Maar liefst 22 deelnemers uit 9 provincies vertoonden onlangs hun kunsten week 3 dagen lang op verschillende plekjes in het Hogeland.  Aan het einde van een lange doodlopende weg, het buurtschap Grijssloot, zijn de kunstenaars gestart om prachtige wolkenluchten, wuivende korenvelden en geiten en koeien in de wei op het doek te vereeuwigen. Dag 2 was de ploeg te gast bij akkerbouwer Remt Meijer bij Oud en Nieuw Bokum. De dijk, het uitzicht, de boerderij, de kelder en de schuur, vormden inspiratiebronnen voor de deelnemers. Dag drie verliep door het slechte weer iets anders dan gepland: in plaats van aan het Reitdiep bij maatschap Gaaikema in Houwerzijl werd noodgedwongen binnen geschilderd. In een oude boerenschuur die uiteindelijk erg inspirerend bleek. Een trekker, oude banden, aardappelen, vormden prachtige stillevens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here