Liekel Faber

0
17
MMH Liekel Faber

voorzitter FC Grootegast
‘Haha, leuk dat je belt! De bal begint weer te rollen hè? Officieel ben ik nog geen voorzitter, wel beoogd voorzitter. Waarschijnlijk wordt dat na de volgende vergadering beklonken. Wel ben ik alvast een beetje begonnen met de voorbereidingen op het komend seizoen. En met de kennismaking met de verschillende commissies binnen de club. Helemaal onbekend ben ik niet. Ben Grootegaster van origine. Heb gevoetbald bij Oranje ’58, voorloper van FC Grootegast.  Tot 1986 heb ik er gewoond, daarna ben ik dertig jaar weggeweest. Ik heb de club wel altijd gevolgd. Toen ik gevraagd werd of ik de voorzittersrol misschien zou willen vervullen vroeg ik mezelf hardop af: ‘heb je voldoende power en energie om in de club te steken? Is er draagvlak?’ Gelukkig bleek dat laatste het geval. Toch is het geen functie waar je vrijblijvend ‘ja’ tegen zegt. Je moet als voorzitter goed weten  wanneer je tussen de partijen moet staan of erboven. Soms moet je ook minder leuke beslissingen nemen in het belang van de club. Het is zeker geen erebaantje. Maar goed, ik heb er zin in. Ik denk dat ik er met frisse blik naar kan kijken. We staan voor een uitdagend seizoen. Voor het eerst in de historie spelen we op tweede klasse niveau. Ja, en ik ben dan de eerste voorzitter die dat meemaakt. En geloof me, je wilt niet de eerste zijn die er ook meteen weer wordt uitgekieperd. We staan trouwens nog voor iets bijzonders dit jaar: de accommodatie is sterk verouderd. Dateert uit de jaren zeventig.  Er zijn plannen voor een MFA. Hoe dat precies vorm gaat krijgen, weet ik nog niet. Zoals het nu lijkt gaan ze er het komend seizoen mee beginnen. We hebben al een kunstgrasveld, wat en geweldige impuls is voor de club. En straks dus een mooie, frisse accommodatie. Wat echt typisch Liekel is? Ik ben toegankelijk en benaderbaar. Wil weten wat er leeft. De saamhorigheid bevorderen. Dat is sowieso een beetje een rol van een voorzitter vind ik, verbinden. Mensen achter dezelfde gedachte krijgen. De club moet niet afhankelijk zijn van individuen. We moeten het met elkaar doen. Of meer leden een doel is? Nee, niet direct. Op dit moment heeft de club zo’n 500 leden. Ik vind een gezonde, stabiele vereniging belangrijker dan doorgroeien naar 600 leden, maar uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen spelen bij FC Grootegast!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here