VV Eenrum kijkt omhoog na degradatie

0
23
eenrum

EENRUM – Om maar direct met de deur in huis te vallen, VV Eenrum heeft een lang en zwaar seizoen achter de rug met degradatie tot gevolg. “We scoorden simpelweg te weinig”, verklaart hoofdtrainer Ronald Bouwman de prestaties van het afgelopen seizoen. Daarom heeft de trainer ook geen doelstelling voor dit seizoen. Wel doelen. Immers, voetbal blijft een competitieve sport.

“We hebben dit seizoen twee doelen”, vertelt Bouwman. “Ten eerste willen we meer balbezit hebben, daarbovenop wil ik dat we meer gaan scoren. Dat tezamen moet zorgen voor meer spelvreugde.” Eenrum moet dat gaan doen met een sterk veranderde selectie. Een aantal spelers zijn gestopt of hebben de club vaarwel gezegd. Daar staat tegenover dat Bouwman een paar spelers terug ziet keren van een blessure en wat jonge aanwas vanuit het tweede elftal mag begroeten. “Nu we een klasse lager spelen zijn er natuurlijk ook meer mogelijkheden om tot goed voetbal te komen en nieuwe gasten in te passen”, aldus de trainer. “Bovendien spelen we in een aantrekkelijke klasse met veel plaatselijke tegenstanders, die zeker niet de zwaarste is.” Vooral de ‘burenruzie’ met Kloosterburen leeft bij de spelers. “En dat is ook logisch”, vindt Bouwman. “Veel spelers kennen elkaar, beide clubs werken samen bij het damesvoetbal en het is gewoon het dorp hiernaast. Zelf beschouw ik alle tegenstanders hetzelfde, maar ik begrijp dat deze wedstrijd bij de spelers en het publiek het meeste leeft.” Ook de selectie van Eenrum zit inmiddels in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zonder bekervoetbal overigens. “Daartoe heb ik zelf een verzoek ingediend bij het bestuur”, vertelt Ronald Bouwman. “Een aantal spelers is nog op vakantie. We zouden dus met een kleine selectie drie wedstrijden in één week moeten gaan spelen. Dat is onverantwoord. Wij jagen onze spelers niet de blessuremand in.” Het steekt Bouwman dat de KNVB de competitie zo vroeg na de vakantieperiode heeft ingepland. “We mogen daar best eens kritisch naar kijken”, vindt hij. “In een ideaal scenario duurt een voorbereiding zes weken, ik ben nu blij als mijn gehele selectie aanwezig is in de week voor de eerste competitiewedstrijd. We beginnen vroeg, spelen vervolgens nog tot half december door en staan in januari op afgekeurde velden te ballen. En worden wedstrijden wel afgelast, dan zie je direct een scheef competitieverloop. Het seizoen moet steeds vroeger ten einde zijn in het voorjaar. En waarvoor eigenlijk? Ik verwacht niet dat een speler van Eenrum snel wordt geselecteerd voor een EK of WK.” Ondanks dat zijn spelers niet goed genoeg zijn voor een eindronde op niveau heeft Bouwman wel vertrouwen in zijn selectie. “Ik heb een goed gevoel”, besluit hij. “We gaan een mooi seizoen tegemoet in een fraaie competitie en we zien wel waar het schip strand. Als we onze doelen halen ben ik een tevreden trainer.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here