CMV Juliana jubileert

0
84
cmv juliana jubileum

OLDEHOVE – Een mooi jubileum voor de christelijke muziekvereniging Juliana. Dit jaar bestaat de vereniging 95 jaar en dat werd afgelopen weekend gevierd met een feestelijk jubileumconcert. Het programma stond in het teken van het Wilde Westen, diverse muziekstukken voerden het publiek in beeld en geluid naar de prairies en hete zandvlaktes van Amerika. Op het programma stonden enkele bekende werken zoals een gedeelte uit ‘Once upon a time in the West’ en ‘Country Roads’ van John Denver.
Het leerlingenorkest voerde ook stukken uit in country en western stijl, waaronder Cowboys and Indians en de medley ‘Songs from the old West’. Naast de muzikale hoogtepunten waren er ook een aantal verrassingen, zo presenteerde het voltallige orkest zich in een nieuw eigentijds uniform, mede mogelijk gemaakt door Sporthuis Bergman. Nog voor de pauze werden enkele leden in het zonnetje gezet wegens hun lange carrière als muzikant, variërend van 31 tot 58 jaar. Tjeert Reitsema, op de gevoelige plaat vastgelegd door Raymond Helbig, was tot dit voorjaar nog voorzitter van de vereniging en werd tot zijn grote verrassing benoemd tot erelid. Dit vanwege zijn tomeloze inzet voor de vereniging; zowel muzikaal, bestuurlijk als organisatorisch. Tjeert ontving hiervoor een oorkonde en een beeldje. Juliana kan zich, met een groeiend aantal leerlingen, gaan opmaken voor een groots jubileum over vijf jaar.