Pepernotenconcert in De Wierde

0
104
Grijpskerk Wierde Pepernotenconcert-2

GRIJPSKERK – Sinterklaas is weer in het land. Dat houdt in dat de tijd van lekkere pepernoten, cadeautjes en gezelligheid is aangebroken. En daar helpt de christelijke muziekvereniging Excelsior graag aan mee. Daarom gaf het orkest een echt pepernotenconcert in zorgcentrum De Wierde te Grijpskerk. Kinderen werden afgelopen donderdag uitgenodigd om hun schoentjes te zetten in het zorgcentrum, welke zij op zaterdag –gevuld- weer op konden halen. Maar niet zomaar natuurlijk. Daar ging een mooie show aan vooraf, die ook de goede Sint zelf niet aan zich voorbij wilde laten gaan. Sinterklaas had zelfs nog een gedicht voorbereid voor het orkest en in het bijzonder twee leden. Tjerk Dijkstra is al vijftig jaar muzikant en Bernard Kuiper al 25 jaar. Zij werden hiervoor gehuldigd door de Sint en kregen een welverdiend speldje. Onder de goedkeurende blik van de goedheiligman en de aanwezige kinderen leerde één van de Pieten dirigeren. Helemaal van een leien dakje ging dat niet. Het dirigeren ging dan weer te traag, dan weer te snel. Hierdoor bleef de dirigentencarrière van de Piet beperkt tot één enkele les.