De heer Korhorn mist de kerstliedjes

0
106
LNS de heer kornhorn

LEENS – Verreweg het langste bezoek leggen we af bij de heer Korhorn in Zonnehuis De Marne. Een integrerende man met een lange historie bij de kerk in Kloosterburen. Prachtige foto’s van zijn kunstige schilderwerken en de bijbehorende verhalen passeren de revue. “Kerst is niet meer wat het geweest is”, vindt meneer Korhorn. “Jarenlang heb ik met veel plezier de kerk versiert. Koper poetsen, de kerststal opzetten en zorgen dat alles spic en span was.” De kerstdagen zelf bracht hij vervolgens achter in kerk door, zodat hij kon zien waar de mensen naar keken en van genoten. “Ik leefde daar helemaal naar toe”, vertelt meneer Korhorn. “Nu dat voorbij is, zijn de kerstdagen een stuk minder speciaal.” Al komt dat ook door het gebrek aan kerstliedjes. “ Maar de kerstviering in het Zonnehuis maakt wel een hoop goed. Ja, daar ben ik zeker bij”, belooft hij. “En ik hoop tevens naar mijn zus in Hoogkerk te gaan.” Tijdens het gesprek valt ons één ding op. Meneer Korhorn is zijn gevoel voor versieren en decoreren niet verloren met de jaren. Kleine details in planten en op tafel verraden dat de grote kerkversierder van Kloosterburen het nog altijd in zijn vingers heeft.