Jubileum Burdy

0
217
burdy

ULRUM – Nog eventjes. Dan zit de Groninger volkszanger Burdy 25 jaar in het artiestenvak. Om dat te vieren geeft de zanger 11 februari een groot concert in De Pompstee te Roden. Het is dan op de dag af 25 geleden dat Bert Schaap zijn eerste single ‘De vizzers van Zoltkamp’ presenteerde. Dat nummer werd op 11 februari 1992 tijdens een feestavond van café Neptunus in Ulrum gepresenteerd. Sinds ‘De vizzers van Zoltkamp’ en 150 andere nummers, is Burdy op het punt aangekomen om een groot jubileumfeest te vieren. Niet alleen met optredens van hemzelf, maar ook van een tiental collega-artiesten. De namen van de gastartiesten blijft tot 11 februari een verrassing. Tijdens het jubileumfeest brengt Burdy uiteraard zijn grootste hits ten gehore, alsmede enkele ‘verrassingsnummers’. De zanger wordt daarbij begeleid door de band Nuchter XL. De bandleden komen hier allemaal uit de buurt. Het zijn stuk voor stuk gezellige jongens, die graag muziek maken”, vertelt Bert Schaap. “Het enthousiasme straalt van hen af en dat moet zijn weerga op de avond hebben. Ook komt er een dansgroep addance, die het show element verhoogd. Al met al moet het een top avond worden.” Uniek is ook de USB-stick in de vorm van een pen, die op deze avond te koop is. Op de USB-stick zijn alle liedjes van Burdy verzameld. Uniek, omdat zoiets nog niet eerder is gebeurd volgens de zanger. “Je moet vernieuwend zijn in deze wereld", meent hij.