Ridder schiet wandelaars ‘Slach om ‘e Toer’ weg

0
830
Surhuizum slag om e toer-6

SURHUIZUM – Traditie. Dat is het. De ‘Slach om ‘e Toer’ trok ook dit jaar weer veel wandelaars naar Surhuizum die benieuwd waren naar de prachtige route die dit jaar was uitgestippeld. Bij het sluiten van het startbureau om 12.00 uur bleken er maar liefst 1046 wandelaars onderweg te zijn. Zij kwamen niet van een koude kermis thuis. De drie routes van de 10, 20 en 30 kilometer leidden de deelnemers richting Surhuisterveen, alwaar de grens met het Westerkwartier werd overgestoken. De wandelroutes voerden grotendeels over verharde wegen, met enkele passages over onverharde paden en door weilanden die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Om 8.30 uur schoot voormalig ijsmeester en voorzitter van De Friese IJsbond Jan Oostenbrug de wandelaars weg vanuit MFC ‘De Delfeart’ in Surhuizum, waar ook de eindstreep lag. Naast eerder genoemde functies is Oostenbrug ook benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding in 2015 onder andere voor zijn werk voor de Koninklijke Vereniging De Friesche Elfsteden, waarvoor hij van 2002 tot 2014 ijsmeester was. Een hooggeëerd startschot dus.