Maquette Kloostermuseum vernieuwd!

  1
  177

  ADUARD – Het was ook wel nodig natuurlijk. Een nieuwe maquette voor het kloostermuseum. De vorige was sterk verouderd en viel bovendien –bij wijze van spreken- van ellende uit elkaar. “Dus mag ik vandaag (zaterdag) de vlag van de nieuwe maquette aftrekken”, lacht Jenze Kingma. Daarin werd de veelzijdige ondernemer bijgestaan door vader Andries, moeder Minke en vrouw Raël. In de loop der jaren is er steeds meer boven water gekomen over hoe het klooster van Aduard er in de Middeleeuwen bij moet hebben gestaan. Deze is nu compleet verwerkt in de nieuwe maquette. Overigens heeft het hele Kloostermuseum een zogenoemde make-over gekregen. Inclusief een nieuwe expositie, boeiende rondleidingen en zeldzame items uit oude tijden. Jenze: “Een nieuw jasje? Nee joh, het Kloostermuseum heeft een nieuwe pij!”

  1 REACTIE

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here